Zębatka Zdawcza JT
Zębatka Zdawcza JT
Hej.Jakie Macie opinie,na temat zębatki zdawczej firmy JT.Dokładnie chodzi,mi o zębatkę zdawczą łańcucha:
JTF577-15.pozdrawiam
JTF577-15.pozdrawiam
- Magic
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600 E 1998
Re: Zębatka Zdawcza JT
u mnie po 12Kkm zrobiły się fale na ząbkach, zębatka zdewastowana, gdy tył mógł jeszcze trochę popracować..
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Czyli całkiem niezłe
12kkm na zdawczej to chyba sporo? No chyba, że jeździ się wyłącznie po czarnym.

- robcio1187
- Po kostki w błocie
- Motocykl: YAMAHA XT 600 E 3TB
Wszystko zalezy od sposobu jadzdy oraz warunkow w ktorych moto jest urzytkowane , zanim zurzyje sie tylnia to przednia poleci ze trzy razy 

-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: DR650SE
12 to chyba tylko czarne, bo ja nigdy takiego wyniku nie osiagnalem
czesto caly naped po takim wyniku wymienialem,ale jezdzilem glownie w terenie ,zazwyczaj na 1 tylna przypadaja 2 przednie u mnie a potem kpl z lancuchem na smieci

DR800
- Magic
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600 E 1998
Ogólnie to cały napęd u mnie nadaje sie do wymiany... Tylko podkreślam że zębatka już jest totalnie wyeksploatowana i powinienem już dawno ją wymienić a nie dopiero jak przyszły gruntowne remonty
Łańcuch DIDa wzmacniany jest również w tragicznym stanie.. A latałem faktycznie głównie po utwardzonych, ale również często wchodząc szarpnięciem na tylnie koło. w terenie to max. 2000km.

Hej.Dzięki za opinie,ale zabardzo nie sprecyzowałem,o co mi chodzi.Dołączam rysunek.Na rysunku mamy wymiar 23mm.A po zmierzeniu mojej zębatki wymiar wynosi 23.2mm.Pozostałe wymiary są zgodne z rysunkiem.