Gaznik nie podaje paliwa do gara :(

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darekkk152
Lubiący błoto
Motocykl: Yamaha Xt 600 3UW 91r.

Gaznik nie podaje paliwa do gara :(

Post autor: darekkk152 »

Siemanko, 2 dni temu kupiłem nowe moto a dokładniej Yamaha XT 600 Z TENERE model 34L(bez rozrusznika) podobno był produkowany od 83 do 85 r , kupiłem bez dowodu wiec nie wiem jaki dokładny rocznik. Został przywieziony na pace ( 160 km ) Na drugi dzień chciałem go odpalić ale wystąpił problem nr.1 a dokładniej paliwo ucieka z dołu gaznika ( a dokładniej z tego otworu który służy do spuszczania paliwa z komory pływakowej) a drugi problem nr.2 jest taki że gaznik nie podaje paliwa do cylindra, gdy wlałem trochę benzyny do gara to odpaliła bez problemu ale zgasła po 2 sek. Czy możliwe że podczas transportu mogło ulec coś uszkodzeniu?
Ręce w błocie , chu... w tawocie to crossowiec przy robocie :D
art
Po kostki w błocie
Motocykl: xt 600 3tb 1998r

Re: Gaznik nie podaje paliwa do gara :(

Post autor: art »

Jest nieszczelnosc, zobacz moze ktos wsadzil niepasujaca srubke albo byc moze uszczelka zjedzona( o ile tam jest). Bezwatpienia trzeba sie zajac nieszczelnoscia, a gaznik zapewne trzeba wyczyscic i przejrzec, nie jest to zbyt skomplikowane ale trzeba pamietac o zlotych zasadach typu: nic na sile; najpierw pomysl potem zrob ;p Zerknac czy wszytsko jest ustawione jak powinno, z pewnoscia znajdziesz na ten temat na forum:)Aha zerknij jak tam filtr powietrza , pzdrosyy
Awatar użytkownika
darekkk152
Lubiący błoto

A dlaczego gaznik nie podaje paliwa ???
art
Po kostki w błocie
Motocykl: xt 600 3tb 1998r

Post autor: art »

darekkk152 pisze:A dlaczego gaznik nie podaje paliwa ???
Tak czy inaczej zabieraj sie za sciagniecie gaznika, dopoki sam nie zobaczysz to nie bedziesz w stanie uwierzyc co mu jest na sto procent :) ja obstawiam syf w gazniku,dyszach itp.zwroc uwage czy plywak prawidlowo pracuje.
Awatar użytkownika
darekkk152
Lubiący błoto

Gaznik rozkrecilem wyczyscilem troche był brudny , złożyłem i dalej to samo benzyna leci u dołu , ale wyciągłem go drugi raz i rozebrałem , gdzieś tam wcześniej przeczytałem ze to może być wina zbyt dużej ilości paliwa w komorze pływakowej , no to wygiołem pływak w dół zakreciłem i juz nie leci wacha :D tylko ciekawe czy poda benzynę do gara ?
A i mam takie pytanie od czego służy ta śrubka obok komory pływakowej czasami nie od składu mieszanki ?
ramzess244
Czyścioch
Motocykl: Yamaha xt 600Z tenere

Post autor: ramzess244 »

witam ja rowniez mailem taki problem po przywiezieniu moto a mam 600Z i po czyszczeniu gaznika i wyszlo na to ze sie plywak przycinal. wystarczylo w moim przypadku lekko puknac w gaznik
Awatar użytkownika
darekkk152
Lubiący błoto

Benzyna już nie leci ale nadal nie podaje benzyny :( już nie wiem co jest przyczyną ,może za bardzo pływak wygiołem w dół ? albo zle próbuje go odpalić ?? proszę pomożcie :(
ODPOWIEDZ