mam problem z rozrządem w xt 600

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
Awatar użytkownika
Kula
Po ośki w błocie
Motocykl: XR 400R

Re: mam problem z rozrządem w xt 600

Post autor: Kula »

kosz chyba nie, bo na biegu jałowym też to słychać, ale jak sprzęgło wcisnę to, to dalej słychać

edit.
zauważyłem, że podczas jazdy gdy puszczę gaz to tak jak by ustępuje to brzęczenie...
Motorynka -> Simson S51 -> Suzuki Dr 125 SE -> Honda Varadero 125 -> Pełnoletnia Yamaha XT 600 -> XR 400R
Awatar użytkownika
Paskal
Po kostki w błocie

Post autor: Paskal »

z prawej strony moze linka obrotomieza w slimaku jest wyczochrana i sie jarmoli albo skoro jak wciskasz sprzegło to ucicha moze dlatego ze spadaja obroty ? a wcisnij sprzegło i przytrzymaj moto na obrotach moze cos poprostu wpada w wibracje i brzeczy a co do rozrzadu to on nie bedzie brzeczał no chyba ze sie urwie to brzeknie ale raz max dwa :D wyjmij napinacz i bedziesz wiedział jakim stanie jest łancuszek
jak nie posmarujesz to nie pojedziesz
Awatar użytkownika
Kula
Po ośki w błocie
Motocykl: XR 400R

Post autor: Kula »

dzięki za info, zrobię to dopiero w weekend w domu bo nie mam tu żadnych narzędzi, ale raczej nie jest to nic poważnego?
Motorynka -> Simson S51 -> Suzuki Dr 125 SE -> Honda Varadero 125 -> Pełnoletnia Yamaha XT 600 -> XR 400R
ODPOWIEDZ