Powrót do poprawnego ustawienia wolnych obrotów yamaha xt

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
kucyk
Lubiący błoto
Motocykl: yamaha tt 600 94

Re: Powrót do poprawnego ustawienia wolnych obrotów yamaha x

Post autor: kucyk »

Moje zdanie jest takie; jeśli nie wiesz w jakim położeniu jest przepustnica (a tak jest) wyjmij gaźnik i po prostu zobacz czy jest odemknięta owa przepustnica czy zamknięta. Łopatologicznie tłumacząc jeśli weźmiesz gaźnik w rękę i spojrzysz w niego od strony gdzie się łączy z cylindrem powinieneś widzieć malutką szczelinę między "spodem" gaźnika a przepustnicą. Jeśli jej nie ma (szczeliny) wkręć ową śrubkę do momentu aż przepustnica uniesie się na 1-2milimetry. Będziesz miał bazę do późniejszych regulacji (przynajmniej będziesz wiedział jakim jest położeniu). Z takim ustawieniem wrzuć to w ramę i pal. Odpali, będą za niskie-wkręcasz. Za wysokie wykręcasz. Inaczej nie umie pomóc. Chłopaki mogą się ze mną nie zgadzać co do metody ustawiania ale według mnie jeśli nie wiesz co zrobiłeś dokładnie to będzie najszybsze rozwiązanie problemu.
:tt600:
Motocykl jest Bogiem, prędkość nałogiem, guma to zabawa a teren to podstawa...
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

:klnie: człowiek całe życie się uczy :lol: kolego mohjan cyknął byś fotkę jak byś miał okazję jak to rozwiązane jest miedzy tymi gaźnikami ? Dorabiam sobie zbiornik i te wystające w lewo dźwignie i prawa rurka odpowietrzająca mnie z deka drażni :evil: .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Awatar użytkownika
mohjan
Lubiący błoto
Motocykl: yamaha xt 600

Post autor: mohjan »

Jak wrócę na wichurę to zrobię parę zdjęć i umieszczę na forum;)
ODPOWIEDZ