Falowanie i strzelanie z komina

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w TT
ODPOWIEDZ
stifler959
Czyścioch
Motocykl: Yamaha TT600R Belgarda

Falowanie i strzelanie z komina

Post autor: stifler959 »

Panowie mam problem z moją TTrką.... gaźnik wyczyszczony regulowany na wszystkie sposoby króćce sprawdzone a i tak ładuje w komin, że aż strach podchodzić a obroty falują i nie są w stanie się utrzymać bo albo się zdławi albo czka. Co może być?? jedyne co mogę jeszcze wymienić to świeca...bo filtr nowiuśki:) POMOCY
qpa
Po ośki w błocie

Re: Falowanie i strzelanie z komina

Post autor: qpa »

Wymień świece ;] mi sie zdarzało że moto chodziło kwadratowo i nie wkręcało sie ładnie a po zmianie świecy jak ręką odjął.
stifler959
Czyścioch
Motocykl: Yamaha TT600R Belgarda

Post autor: stifler959 »

na to liczę:D bo moto po gruntownym remoncie nowiuśki tłok, szlif zrobiony, nowe powietrze w oponach no dosłownie wszystko:P tylko ta świeca nie wymieniana od nie wiadomo kiedy:D
toome79
Czyścioch
Motocykl: yamaha tt 600 s

Post autor: toome79 »

sprawdz tez kabelki dochodzace do cewki zapłonowej,U mnie jeden z nich sie przecierał i co jakis czas miałem taką sytuacje jak u ciebie.Kabelki sprawdzone ,wadliwy wymieniony ,nowa swieca i chodzi bez problemu.pzdr
maciej117
Czyścioch
Motocykl: Xl650 Transalp

Post autor: maciej117 »

Strzelanie dość często jest efektem rozregulowanych zaworów. U mnie w trampku ostatnio się zaczyna strzelanko.
ODPOWIEDZ