Wężyk gaźnika
Wężyk gaźnika
Hej.W końcu udało mi się uporać z motocyklem.Po wmontowaniu silnika i skręceniu wszystkiego jak należy,pozostał jeden mały problemik.A mianowicie:
Gdzie powinien być podłączony wężyk,ten który oznaczyłem na fotce czerwoną strzałką.Przejrzałem serwisówkę,neta i nic nie mogę znależć.pomocy
Gdzie powinien być podłączony wężyk,ten który oznaczyłem na fotce czerwoną strzałką.Przejrzałem serwisówkę,neta i nic nie mogę znależć.pomocy
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Re: Wężyk gaźnika
Tam gdzie masz wyjście z gaźnika niezakończone żadnym przewodem. Na każdą wychodzącą rurkę z gaźnika powinien być nałożony przewód i odprowadzony gdzieś na dół 

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
nie wiem jak w 2 kf ale może to być wąż odprowadzający ciecze z przedniej komory airboxa u mnie cós takiego istnieje tyle ze zaworek gdzieś straciłem
i na stałe tkwi tam zaślepka 

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
Hej Gacek.Mógłbyś dokładniej wytłumaczyć.Na pokrywie od airboxa,mam symbol 43F.Poza tym ten wężyk jest bardzo długi,w porównaniu do wężyków podpiętych pod gażnik.
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Może odpowietrzenie aku? W kwasowych jest coś tekiego.
-
- Czyścioch
Dawno mojego nie rozbierałem i dokładnie nie pamiętam, ale to chyba odpowietrzenie zbiornika [w moim XT "dyndają" trzy cienkie, dwa z nich idą z gażnika]. Z puszki filtra [z przedniej komory] idzie jeden gruby, z zatyczką na końcu.
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
dokladnie o to mi chodziło odma puszcza opary oliwy w airbox (puszka filtra )powodujac działanie podobne do mokrego filtra .Ride pisze:Dawno mojego nie rozbierałem i dokładnie nie pamiętam, ale to chyba odpowietrzenie zbiornika [w moim XT "dyndają" trzy cienkie, dwa z nich idą z gażnika]. Z puszki filtra [z przedniej komory] idzie jeden gruby, z zatyczką na końcu.
Nadmiar jest odprowadzany wężem w z końcówką która uniemożliwia zasysanie niefiltrowanego powietrza a umozliwia odpływ skroplonych oparów oliwy z airbxa .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,