Jakie aku?
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Jakie aku?
Witka,
potrzebuję aku do swojej Kozy. Jakie akumulatory macie w swoich XT, co polecacie?
potrzebuję aku do swojej Kozy. Jakie akumulatory macie w swoich XT, co polecacie?
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600E '99 / XL650V '00
Re: Jakie aku?
w mojej XT padł na dobre oryginalny aku Yuasa i w czerwcu ub.roku kupiłem żelowy m.Line. Trzyma formę super.
Kosztował mnie cos około 130 zeta na allegro oczywiście
Na zimę wymontowałem go i przechowuję w domu i raz na miesiąc podładowuje go by na sezon yamaszka zapaliła
od strzała. Ale ocenić ten aku będe mógł za lat kilka, zobaczymy czy dorówna poprzedniemu,,,
Kosztował mnie cos około 130 zeta na allegro oczywiście

Na zimę wymontowałem go i przechowuję w domu i raz na miesiąc podładowuje go by na sezon yamaszka zapaliła
od strzała. Ale ocenić ten aku będe mógł za lat kilka, zobaczymy czy dorówna poprzedniemu,,,
- ogur69
- Po kostki w błocie
wczoraj zaglądałem umnie jest 9AH jaszcze po niemcu umnie półtora roku niebyło potrzeby ładować spszęt stoi pod wiatą także zaciepło niema wczoraj podładowałem do pełna i światło świeci taksamo jasno jak przed łafdowaniem myśle ze jeszcze mi troche posłuży lat. niemam rozruchajki więc niemuszę mieć mocnego aku testowałem rozruch z odpiętym aku i niema problemu
ludzie dzielą się na czystych i szczęśliwych
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Za radą Packmana do mojego XT został zakupiony aku Varta Funstar (YTX9-BS) 8Ah. U mnie rozrusznik jest (chociaż używam sporadycznie go) więc i aku w miarę dobre musi być. Zobaczymy ile potrzyma.
- ogur69
- Po kostki w błocie
do elektrycznej rozruchajki ważne aby aku miało duży prąd rozruchowy napewno tego niepociągnie aku za 40-50plnb
ludzie dzielą się na czystych i szczęśliwych
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: xt600,vs1400
W moiej yamaice czwarty sezon bez ładowania i wyjmowania na zime -OKterenowiecc pisze:Za radą Packmana do mojego XT został zakupiony aku Varta Funstar (YTX9-BS) 8Ah. U mnie rozrusznik jest (chociaż używam sporadycznie go) więc i aku w miarę dobre musi być. Zobaczymy ile potrzyma.
kiedyś.... wsk, junak, cb750, k-750,rm-125.
obecnie...vs1400,xt60043f.
obecnie...vs1400,xt60043f.
- marcinas69
- Lubiący błoto
- Kontakt:
U mnie jeszcze chodzi YUASA i sprawuje się świetnie,sprzęt trzymam pod chmurką a zimą w blaszaku bez ogrzewania i jak na razie tylko raz go ładowałem.Po naładowaniu aku trzymałem już na wszelki wypadek w cieple 

z wódką nie wygrasz...ty ja w ryj ona cie na ziemie