jaką korbę do xt 600 3tb mam dylemat
-
- Czyścioch
- Motocykl: yamaha xt 600
jaką korbę do xt 600 3tb mam dylemat
Witam wszystkich forumowiczów i z góry dziękuję za pomoc.Robię remont całej góry szlif regeneracja głowicy itp, tłok TKRJ 95,50 i chcę wymienić korbę,tylko nie wiem co założyć nie ukrywam że chodzi też o koszty bo różnice są nie małe,TKRJ czy PROX.MOTO z97 roku
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Re: jaką korbę do xt 600 3tb mam dylemat
Za ile możesz kupić tego PROX'a? Ja bym kupił TKRJ i miałem nawet do siebie brać ale jednak się okazało, że nie ma sensu zmieniać korby.
Czy PROX będzie lepszy nie wiem, nie mam doświadczenia.
Magic do siebie chyba PROX'a kupił, może się wypowie
Mateusz
Czy PROX będzie lepszy nie wiem, nie mam doświadczenia.
Magic do siebie chyba PROX'a kupił, może się wypowie

Mateusz
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
PROX już wysłany. Wyszło 510zł + przesyłka. TKRJ ok 130zł tańszy, ale ja bym też proxa pchał, bo jednak korbę wymienia się znacznie rzadziej niż tłok i jest przy tym sporo więcej roboty.
- Magic
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600 E 1998
Miałem ten sam dylemat. Jedynym sensownym rozwiązaniem poza Carrillo Conrods jest właśnie PROX. Szkoda czasu pieniędzy i głowy na wszelkie Royals na allegro. Co do TKJR nie mam pojęcia jak ma się cena do jakości, ale ja z korby jestem zadowolony.
Wszystko pasowało idealnie, solidne wykonanie.
P.S.
Warto zwrócić uwagę że korbę PROX'a można kupić znacznie taniej na zachodnim jEbay'u. Czasem też trafiają się aukcje z oryginalną korbą w rozsądnych pieniądzach
Ja to przeoczyłem.
Pozdrawiam.
Wszystko pasowało idealnie, solidne wykonanie.
P.S.
Warto zwrócić uwagę że korbę PROX'a można kupić znacznie taniej na zachodnim jEbay'u. Czasem też trafiają się aukcje z oryginalną korbą w rozsądnych pieniądzach
Ja to przeoczyłem.
Pozdrawiam.