Stan walu korbowego i jakie simeringi do silnika

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
endurasmatix
Czyścioch
Motocykl: Xt 350; Xt 600e

Stan walu korbowego i jakie simeringi do silnika

Post autor: endurasmatix »

Kilka pytan panowie do was mam. stary wal mial maly luz na glownym lozysku i glowce tez,wiec kupilem uzywany. Dol ma lepszy, chodz jak sie przeleja benzyna glowne lozysko i stuknie w glowke trzymajac jedna reka korbowod a druga puknie mocno w gore korbowodu tez troche zadzwoni, ale gora jest o niebo lepsza bo niema wzer jak tamten i na strarym swozniu ma nieznaczny luz, jak bedzie nowy swozen mysle ze sie polepszy bo widac ze jest troche jest zuzyty. Lozyska na wal mysle od razu wzucic nowe i wszystkie simeringi. pozatym mysle zeby ten wal oddac do wywazenia tez.
1. co sadzicie o tym wale czy to nadaje sie do zalozenia i bedzie chulac?
2. lozyska kupiowac mysle raczej i simeringi
3 .wal mysle tak dla spokoju dac do wywazenia
4. niestety niemam mozliwosci pojechania teraz do mechanika mojego zeby sprawdzic jakie maja byc dokladnie te simeringi a tez nie odbiera odemnie tel bo ost ma mnustwo roboty... jest jakas szansa sprawdzenia tego lub ktos z was ma taka mozliwosc :panika:
Z gory dziekuje za odpowiedzi i rady ;)
Kudłaty91

Re: Stan walu korbowego i jakie simeringi do silnika

Post autor: Kudłaty91 »

endurasmatix pisze:Kilka pytan panowie do was mam. stary wal mial maly luz na glownym lozysku i glowce tez,wiec kupilem uzywany. Dol ma lepszy, chodz jak sie przeleja benzyna glowne lozysko i stuknie w glowke trzymajac jedna reka korbowod a druga puknie mocno w gore korbowodu tez troche zadzwoni, ale gora jest o niebo lepsza bo niema wzer jak tamten i na strarym swozniu ma nieznaczny luz, jak bedzie nowy swozen mysle ze sie polepszy bo widac ze jest troche jest zuzyty. Lozyska na wal mysle od razu wzucic nowe i wszystkie simeringi. pozatym mysle zeby ten wal oddac do wywazenia tez.
1. co sadzicie o tym wale czy to nadaje sie do zalozenia i bedzie chulac?
2. lozyska kupiowac mysle raczej i simeringi
3 .wal mysle tak dla spokoju dac do wywazenia
4. niestety niemam mozliwosci pojechania teraz do mechanika mojego zeby sprawdzic jakie maja byc dokladnie te simeringi a tez nie odbiera odemnie tel bo ost ma mnustwo roboty... jest jakas szansa sprawdzenia tego lub ktos z was ma taka mozliwosc :panika:
Z gory dziekuje za odpowiedzi i rady ;)

Ad. 1) hulać będzie, ile to zależy od pałowania po czarnym
Ad. 2) kup łożyska są dostępne w każdej hurtowni, najlepiej koyo ntn skf albo nsk japan, simeringi na alledrogo koszt jakieś 70zł do całego silnika.
Ad. 3) można
Powodzenia!
ODPOWIEDZ