Okleiny

Wszystko o tym motocyklu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek_M
Czyścioch

Okleiny

Post autor: Marek_M »

Mam XT600E z 2003 roku. Fabryczne okleiny są bardzo skąpe, więc zastanawiam się nad "domową produkcją".

Dorabiane okleiny winny kryć 80 do 100% plastików (nota bene cholernie drogich). Czy ma ktoś doświadczenie w temacie ? Może już taki projekt realizował i chciałby się podzielić wynikami ?
Honda SW-T400
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
Kontakt:

Re: Okleiny

Post autor: ArturS »

Chcesz wzorki, czy jednokolorowe? XT mojej żony jest niemal w całości oklejony folią wylewaną jednokolorową (czarną). Można również najzwyczajniej puścić druk solwentowy na folii wylewanej, ew. dodatkowo zalaminować, czyli technika znana z samochodów firmowych coca-cola, lech itp. Minus jest taki, że w razie napotkania przetłoczenia trzeba folię dobrze wygrzać, wszystko wg specyfikacji producenta folii, a to czasami powyżej 200st. - nie wiem jak mają się do tego miękkie plastiki. Folia posiada efekt pamięci, więc bez wygrzania powróci do pierwotnego kształtu, czyli odbije z wytłoczenia i będzie pęcherz.
Awatar użytkownika
Marek_M
Czyścioch

Re: Okleiny

Post autor: Marek_M »

Zabiłeś mnie wiedzą. :niewiem:

Szczerze mówiąc, myślałem o jakiś wyklejankach, podobnych do tych jakie można dostać na motocykle crossowe.

Wiem, że XT600 to nie cross, ale folie pewnie by nie zaszkodziły. :biker:
Honda SW-T400
ODPOWIEDZ