Boląca noga mojego brata (brak rozrusznika) :D

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darekkk152
Lubiący błoto
Motocykl: Yamaha Xt 600 3UW 91r.

Boląca noga mojego brata (brak rozrusznika) :D

Post autor: darekkk152 »

Siema tak jak w temacie mam plany kupić rozrusznik do swojego xt-ka ( xt 600 3UW 91r.) wychodzily seryjnie bez rozrusznika ale z mozliwoscia jego zamontowania (jest miejsce na rozrusznik) .
I teraz kilka pytan do was:

1. Czy to wgl będzie działalo ?
2. Co trzeba było by kupić do tego oprócz samego rozrusznika ? ( np. moduł , mocniejszy aku )
3. I jaki rozrusznik by pasował do tego modelu ?

PS. Ja potrafię odpalić z kopniaka ale brat nie . Pomóżcie bo nie wyrobi wkońcu z kupowaniem butów :D
Ręce w błocie , chu... w tawocie to crossowiec przy robocie :D
Tomson
Czyścioch
Motocykl: XT 600 43F

Re: Boląca noga mojego brata (brak rozrusznika) :D

Post autor: Tomson »

możesz zrobić to bardziej ekonomicznym sposobem i dobrym, wymontuj linkę od automatycznego odprężnika, zamontuj na odprężniku zwykłą linkę z klamką( np. od roweru :) ) , klamkę umieść najlepiej koło sprzęgła i będziesz miał ręczny odprężnik, bardzo łatwo wtedy odpalić moto. gdy będziesz miał największe sprężanie przy kopaniu w kopkę i kopka nie chce iść w dół to tylko naciskasz lekko klamkę żeby trochę zszedł w dół kopniak i kopiesz już lajtowo :) , i bardzo pomocny jest tez odprężnik ręczny gdy zalejesz moto :) , łatwo przedmuchać moto :)
szpadyzor45
Po kostki w błocie
Motocykl: XT600 2KF

Post autor: szpadyzor45 »

Na prawde nie mam pojęcia co Wam nie pasuje w oryginale... Wystarczy zrozumieć jak to działa, a nie kopać jak wściekły.
XfarmerX
Lubiący błoto
Motocykl: Yamaha XT 600 r 84

Post autor: XfarmerX »

no ja nim się nauczyłem to dwie pary butów do wymiany i kontuzja lewy golenia ale jak wszystko w silniku działa to powinien odpalać bez problemu ewentualnie z krzesła itp odpalać ;)
ODPOWIEDZ