Tarcze sprzęgła, sprężyny docisku

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w TT
Krzsiek
Po ośki w błocie
Motocykl: TT600R 5CH

Re: Tarcze sprzęgła, sprężyny docisku

Post autor: Krzsiek »

Jakiekolwiek by nie były to się nie sprawdziły :)

Wysprzęglik w TTR jest tradycyjny, z lewej. Tak samo cześć w XT była wcześniej z lewej, później z prawej. Sprężyny cały czas pozostały te same
Awatar użytkownika
Piekny
Po kostki w błocie
Motocykl: Yamaha TT600R 2001 5CH4

Post autor: Piekny »

Zdecydowanie zrobię tak jak pisze Krzsiek, mam manual do TT600RE od 2004r (większość po za elektryką i zawiasem zgadza sie z TTR 2001r.) i tam już właśnie pisze o długości sprężyn 42.8mm. Skoro sama Yamaha wycofała się z krótkich sprężyn to i ja przy wymianie czego trzeba zastosuje te dłuższe.
Krzsiek
Po ośki w błocie
Motocykl: TT600R 5CH

Post autor: Krzsiek »

Jeśli chodzi o info nt TTR to w obiegu istnieje obecnie tylko kilka stron informacji serwisowych konkretnie do tego modelu.
Są tam dane i wymiary. Po germansku. Nie jest to serwisówka, bo tu wystarcza jak piszesz, od wersji z rozrusznikiem.

http://pl.scribd.com/doc/38993574/Werks ... a-TT-600-R
Awatar użytkownika
Piekny
Po kostki w błocie

Jak bardzo jestem głupim heblem i co napsułem jeśli wdupczyłem się w takie tam, pici, pici błotko po ośki :bananaevil: , "złapało" mi tylne koło i przemieliło się na sprzęgle dobrą chwile aż zajęczało... Musiałem dzwonić po kumpla bo nie mogłem się wykopać :biker:
Tak, tak, nie mogę teraz znaleźć luzu na postoju, a wcześniej szło, poza tym sprzęgło ślizga się jak gwiazdy na lodzie...

Tarczki, sprężyny i przekładki? :bananaevil:
Riderparts.pl nadchodzę! Zarobicie na idiocie :D
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
Kontakt:

Post autor: ArturS »

hehee, dzwoń jutro, myślę że max o 14 będziemy na miejscu. Jak już całkiem nie jeździ, to się kulnę do Ciebie z narzędziami, bo i tak będę miał załadowany "serwiscar".
Awatar użytkownika
Piekny
Po kostki w błocie

To zadzwonię, wpierw muszę odrapać z błota i umyć TeTre, wylać błoto z butów... Do 14 się ogarnę i będę wiedział Czy jakoś zajadę do Was :)
Cholera ale te gumy dają w terenie :D Gdyby nie te sprzęgło to przekopał bym tam trzecią linie metra do Warszawy :bananaevil:
ODPOWIEDZ