[43F] Regulator napięcia

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
Awatar użytkownika
maciej82
Po kostki w błocie
Motocykl: Yamaha XT 600 43f

Re: [43F] Regulator napięcia

Post autor: maciej82 »

ja zapodałem z Quada 250ccm , a alternator mam 2 fazowy jak na razie to wszystko ok i połączyłem go bez brązowego kabla
mazi
Administrator

Re: [43F] Regulator napięcia

Post autor: mazi »

maciej82 pisze:ja zapodałem z Quada 250ccm , a alternator mam 2 fazowy jak na razie to wszystko ok i połączyłem go bez brązowego kabla

Koniec końców kupiłem używkę od XTZ750 na 6 kabli. Wolałem to niż kupno chińskiego.

Problemem jest jedynie jego wielkość :panika: ale już z tym sobie poradziłem. Finalnie regler będzie przykręcony do kawałka blachy z nierdzewki, który to kawałek przyspawałem od spodu do tylnego bagażnika :happy:

Nigdzie indziej nie znalazłem na niego miejsca. Zostało mi jeszcze kupić odpowiednie śrubki, przedłużyć wiązkę i poskładać wszystko.

Po podłączeniu na próbę wreszcie jest ładowanie przy włączonych światłach drogowych i utrzymuje się powyżej 13V. Na starym regulatorze dwufazowym (2 białe kable) przy wyłączonych światłach miałem lekko ponad 13V, po włączeniu świateł mijania lub stopu spadało do ~12.2V.

Testy drogowe wkrótce, o ile zima śniegu nie nasypie :-) :funkynana:
---
Pozdrawiam
mazi
ODPOWIEDZ