TTR 600 poci się z dekla

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w TT
ODPOWIEDZ
wali0000
Lubiący błoto

TTR 600 poci się z dekla

Post autor: wali0000 »

Mam takie pytanko. Co może być przyczyną kapania oleju z dekla??? Miesiąc temu miałem wyciek z pokrywy sprzęgła. W górnej części dekla pokazywał się olej , śruby były dokręcone. Zmiana uszczelki poskładałem zrobiłem może 100km wszystko ok sucho. Dzisiaj patrze a tu z lewego dekla ładuje koło cylindra do góry olejem aż miło. Gwinty stoją dobrze śruby trzymają, pod deklem od sprzęgła była taka czarna uszczelka podejrzewam że fabryczna może bo dopasowana była nigdzie nie wystawała nawet widać jej nie było. Nowa z LARSONA już nie jest tak pasowna może i uszczelniła ale tu i tam wystaje. Jedna po drugiej uszczelka by padła ze starości czy może za dużo oliwy mogę mieć i jakieś ciśnienie się robi w silniku i wywala uszczelki. Po zagrzaniu ttr-ki oko pokazuje że olej jest ok. Może głupie pytanie ale znowu za kawałek uszczelki dam 50zł założe i z drugiej strony wyjebie. Słyszałem ze od wibracji popuszczają się śruby. Miał ktoś tak w swojej???
grubciuwielki
Lubiący błoto
Motocykl: TTR

Re: TTR 600 poci się z dekla

Post autor: grubciuwielki »

uszczelki pokryw zrób Sobie sam, ja odrysowalem stara uszczelke na kartce bialego papieru, takiego grubszego- koszt 5zl plus robocizna :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :bananaevil:
ODPOWIEDZ