Wymiana stacyjki 3tb
- jaro
- Lubiący błoto
- Motocykl: xrv i xt 600
- Kontakt:
Wymiana stacyjki 3tb
Jak w temacie mam uszkodzoną stacyjkę w 3tb i chciałem założyć inną,ale okazało się,że są inne kostki.W starej kostce są cztery piny a w nowej pięć plus dodatkowo czarny.Jakieś pomysły jak to przeskoczyć?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600 2KF
Re: Wymiana stacyjki 3tb
Nie mam schematu do stacyjki 4 pinowej. Może po kolorach kabli coś wymyślisz. Jak nie to miernikiem posprawdzaj które piny są zwarte na wł/wył stacyjce i podaj to pomyślimy co do czego. Wczoraj robiłem w 100% od podstaw całą instalację więc znam wszystko na pamięć ;]
edit:
Jeśli na włączonej stacyjce jedna para pinów jest zwarta a druga nie - i odwrotnie czyli na wyłączonej pierwsza para nie jest zwarta a druga tak to podłączasz z pominięciem kabli od postoju czyli je zwyczajnie zwierasz razem. Reasumując: na włączonej stacyjce ma być zwarty pin plusowy z aku(czerwony) oraz plus po stacyjce(kremowy/szary), a na wyłączonej pin od masy(czarny) oraz gaszenie(czarno/biały)
edit:
Jeśli na włączonej stacyjce jedna para pinów jest zwarta a druga nie - i odwrotnie czyli na wyłączonej pierwsza para nie jest zwarta a druga tak to podłączasz z pominięciem kabli od postoju czyli je zwyczajnie zwierasz razem. Reasumując: na włączonej stacyjce ma być zwarty pin plusowy z aku(czerwony) oraz plus po stacyjce(kremowy/szary), a na wyłączonej pin od masy(czarny) oraz gaszenie(czarno/biały)
- jaro
- Lubiący błoto
- Kontakt:
Dzięki za podpowiedź jutro będę patrzył.
Problem jest taki,że po kolorach patrząc to jest za dużo kabli o te dwa czarne ,jeden to ten dodatkowy a drugi to pin w kostce.Pozostałe kolory się zgadzają.
Zastanawiam się czy da się zamienić płytkę tą w stacyjce razem z wiązką?
W tej chwili mam stacyjkę razem z półką więc aby to sprawdzić musiał bym powalczyć z oryginalnymi śrubami ,chyba trzeba by je rozwiercać.Może ktoś wie czy ta płytka pasuje i jak najlepiej pozbyć się tych śrub.
Problem jest taki,że po kolorach patrząc to jest za dużo kabli o te dwa czarne ,jeden to ten dodatkowy a drugi to pin w kostce.Pozostałe kolory się zgadzają.
Zastanawiam się czy da się zamienić płytkę tą w stacyjce razem z wiązką?
W tej chwili mam stacyjkę razem z półką więc aby to sprawdzić musiał bym powalczyć z oryginalnymi śrubami ,chyba trzeba by je rozwiercać.Może ktoś wie czy ta płytka pasuje i jak najlepiej pozbyć się tych śrub.
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600 2KF
Skoro nie ma czarnych kabli to gaszenia nie będziesz miał ze stacyjki. Dla pewności sprawdź połączenia pinów jak pisałem.
- jaro
- Lubiący błoto
- Kontakt:
Sprawa załatwiona.Przełożyłem płytkę z wiązką ze starej stacyjki wszystko działa.Dzięki za podpowiedź.