JAKI SILNIK PASUJE DO TTE .
- modern25
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XTR 660
JAKI SILNIK PASUJE DO TTE .
Witam .
Jaki silnik pasuje do tte. czy góra np od xt bedize pasować ? lub inne kombinacje są znane ?
pytam się bo tak pokochałem TTE ze po mimo aukcji i 2ch chętnych postanowiłem nie sprzedac więc pytam sie na ewentualną przekładkę serca za kilka lat.
Jaki silnik pasuje do tte. czy góra np od xt bedize pasować ? lub inne kombinacje są znane ?
pytam się bo tak pokochałem TTE ze po mimo aukcji i 2ch chętnych postanowiłem nie sprzedac więc pytam sie na ewentualną przekładkę serca za kilka lat.
Mam domek nad morzem do wynajęcia. Dla motocyklistów kawa, piwo i tańczy nocleg . Władysławowo. Info PW a potem telefon .
- mnich_88
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha TT600R
Re: JAKI SILNIK PASUJE DO TTE .
a po co Ci wymiana silnika? Silnika się nie wymienia tylko remontuje
- modern25
- Po kostki w błocie
a zeby wyremontować czasami trzeba kupić cześci ?!!?
np . z innego silnika ( np z xt albo ttr czy s jak by pasowały cześci ) Dla tego pytam bo się nie znam a wiedza taka jest użyteczna nie tylko dla mnie ale pewnie dla innych też . No chyba ze nic nie pasuje to temat do kosza niech admin wywali .

np . z innego silnika ( np z xt albo ttr czy s jak by pasowały cześci ) Dla tego pytam bo się nie znam a wiedza taka jest użyteczna nie tylko dla mnie ale pewnie dla innych też . No chyba ze nic nie pasuje to temat do kosza niech admin wywali .
Mam domek nad morzem do wynajęcia. Dla motocyklistów kawa, piwo i tańczy nocleg . Władysławowo. Info PW a potem telefon .
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Z reguły remont oznacza szlif i wymianę tłoka, a do tego nie potrzebny jest drugi silnik. Czasami wychodzą inne kwiatki typu ukruszone tryby w skrzyni, czy tak jak u mnie wybity czop na wale - tego nie przewidzisz, ale chyba szkoda zagracać sobie garaż bo być może się przyda.
- modern25
- Po kostki w błocie
jak widze temat bez sensu
i nie rozwojowy Admin/ Mod wywal temat do kosza
Choś dalej chce sie dowiedzeć czy góra silnika jest taka sama z innych TT czy Xt ?

- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Góra w TT i XT jest taka sama. Jak na cylindrze/głowicy jest wybite 2KF, to wszystko na jedno kopyto, tj. od modelu 3AJ do ostatniego wypustu TT/XT wszędzie było już oznaczenie 2KF.
- modern25
- Po kostki w błocie
o i widzisz ... taką ciekawą wiedze masz a prosić Ciebie trzeba byś coś powiedział .
-
- Po ośki w błocie
ale tu nie ma tajemnic, sporo cześci jest takich samych