Remont Silnika

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w TT
ODPOWIEDZ
mateuszpotrykus
Czyścioch
Motocykl: Yamaha tt600r

Remont Silnika

Post autor: mateuszpotrykus »

Witam wszystkich:)

Mam pare pytań dotyczacych Yamahy tt600r z 2003roku. Niestety mam problem z pierwszym biegiem ktory po prostu wypada i chce sie za to zabrać, tzn zawieźć go do mechanika. Chciałbym sie dowiedzieć co przy takiej standardowej rozbiórce silnika warto przy okazji wymienić, nie mam na mysli tłoka, korby ani żadynch takich bo jesli to bedzie uszkodzone to wiadomo ze do wymiany, ale chodzi bardziej o uszczelki, jakieś łożyska. Chce sie jakoś przygotowac finansowo, mechnik za rozbiorke silnika chce 5stów i po co mam w przyszłym roku znowu placic te pieniadze bo zapomnialem wymienic jakiejś pierdoly, czekam na wasze podpowiedzi.

POZDRAWIAM
:tt600:
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Re: Remont Silnika

Post autor: Gacek »

Moim zdaniem mechanik który będzie ci dłubał sprzeta powinien uczciwie ci określić co koniecznie należy zrobić co warto a czego nie ma potrzeby robić .Teoretycznie przy padniętej skrzynce po weryfikacji powinna polecieć lekka kapitalika, tylko kto tak robi ? :roll: .Z autopsji podpowiem ci jak cię naprawa wyniesie (części ) poniżej 500 stów bez prowizji mechanika to za jakiś czas wrócisz do tematu pod warunkiem ze mechanik nie zajmuje się na boku paserką :lol: .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
ODPOWIEDZ