jak ta część sie nazywa i gdzie można kupić?

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
RandyCouture

jak ta część sie nazywa i gdzie można kupić?

Post autor: RandyCouture »

jest to część od zaworów ta śruba z nakrętką jak ona sie nazywa Obrazek i czy ktoś wie gdzie można kupić taką nakrętke bo zepsułem w niej gwint i nie wiem gdzie taką można dostać ma drobny gwint nakrętka jest na klucz 8mm czyli to nakrętka M5 czy M6 ?
Krzsiek
Po ośki w błocie
Motocykl: TT600R 5CH

Re: jak ta część sie nazywa i gdzie można kupić?

Post autor: Krzsiek »

Poszukaj na megazip.ru która to część. Będziesz miał numer części który wrzicasz w Internet i masz opis w którymś linku. Choć takie coś to albo na all albo w aso, gdzie też z numerem części uderzasz.
RandyCouture

a samą nakrętke można gdzieś kupić ?
RandyCouture

niewie ktoś czy ta nakrętka będzie pasować ? http://allegro.pl/sruba-nakretka-regula ... 42444.html moja jest na klicz 8mm czyli nakrętka chyba m5 w aukcji pisze że średnica 5mm czyli powinno pasować?
Awatar użytkownika
mlody
Po kostki w błocie
Motocykl: XT600K 3TB '91

Post autor: mlody »

Sprawdź średnicę i skok gwintu i będziesz wiedział.
RandyCouture

niemam czym gwint wydaje sie taki sam bo tam drobny jest
Krzsiek
Po ośki w błocie
Motocykl: TT600R 5CH

Post autor: Krzsiek »

A mi sie wydaje ze nawet nie probowales poszukac u zrodla tylko bedziesz sie miotac, wsciekac na caly swiat i cos tam jeszce urwiesz.
Nakretka o ktora chodzi kosztuje 2$. W PL podobnie, jak nie w jednym to w drugim aso. Czyli podobnie jak to z allegro. Co do ktorego jest pewnosc ze wyglad jak nakretka. Moze pasowac ale nie musi.
Nie wiadomo jaki tam jest ani gwint ani skok. To ze chinczyki sa kopiami jakponczykow nic nie znaczy. Bo akurat moze to co pokazames bylo kopia hondy. A honda robila inaczej niz yamaha.

http://www.highlandsyamaha.com/oemparts ... 302-00/nut

Masz na talerzu. Haslo ASO.

Opcja ambitna, odkrecasz nakretke z drugiego zaworu i idzesz gdzies gdzie maja czesci do skuterow. Tam pasujesz do tego co maja i wiesz czy pasuje.

Opcja na pale, kupujesz to z allegro i albo bedzie pasowac albo nie.
RandyCouture

ty krzysioto jesteś jakiś chory psychicznie najpierw w innym poscie piszesz mi że jestem młody itp teraz że coś sie wsciekam szukam wszędzie tej nakrętki myslisz że nie pytałem w sklepach
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Post autor: Pawlo »

Chłopie, puknij się w czółko i zastanów się co piszesz, bo po twoich postach można wywnioskować, że traktujesz ludzi na tym forum jak debili, a na dodatek oczekujesz od nich pomocy :facepalm: Dostałeś wyczerpującą odpowiedź, więc w czym problem? Nie masz nawet suwmiarki, żeby zmierzyć chociaż orientacyjnie głupią nakrętkę i skok gwintu śruby? Z czym do ludzi? :roll: A my skąd mamy to wiedzieć jak większość na forum to 600-tki, a tych kilku posiadaczy 125 nie widziało nawet pieca od środka. Jak sobie nie radzisz z takimi prostymi czynnościami to oddaj sprzęt komuś ogarniętemu, chociażby komuś kto potrafi zaglądnąć do manuala i dowiedzieć się, że ta nakrętka to M5 i dokręca się ją na 7,5Nm nieupie%dalając przy tym gwintu. Pozostałe alternatywne rozwiązania Krzsiek już ci przedstawił.
Obrazek
Awatar użytkownika
terenowiecc
Administrator
Motocykl: LC4

Post autor: terenowiecc »

RandyCouture pisze:ty krzysioto jesteś jakiś chory psychicznie najpierw w innym poscie piszesz mi że jestem młody itp teraz że coś sie wsciekam szukam wszędzie tej nakrętki myslisz że nie pytałem w sklepach
Myślę, że Panu już podziękujemy.
ODPOWIEDZ