Słaby akumulator xt przygasa przerywa
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600
Słaby akumulator xt przygasa przerywa
Chciałbym sie dowiedzieć czy tez tak macie tak u siebie, gdy mam słaby akumulator xt(1995) przerywa strzela i przygasa. Mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego tak sie dzieje ?
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Re: Słaby akumulator xt przygasa przerywa
Dlatego, że 3TB ma moduł CDI-DC, czyli zasilany z akumulatora. Ale przy sprawnym regulatorze i alternatorze nic takiego nie powinno mieć miejsca. Jakie jest napięcie na zaciskach akumulatora podczas pracy silnika?
-
- Administrator
Dokładnie - jak będzie zbyt niskie to: regler kaput lub altek. Generalnie sprawdzenie prądu na wyjściu z alternatora da odpowiedź co niedomaga.ArturS pisze:Dlatego, że 3TB ma moduł CDI-DC, czyli zasilany z akumulatora. Ale przy sprawnym regulatorze i alternatorze nic takiego nie powinno mieć miejsca. Jakie jest napięcie na zaciskach akumulatora podczas pracy silnika?
---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600
Nie mam jak sprawdzić pomierzyć. Ale moze to dlatego ze mój akumulator jest juz na wykończeniu jak jest naładowany nic sie nie dzieje.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Czyli regler lub stator padł, z przewagą na regler. Miernik w markecie kosztuje całe 15zł, a przydaje się jednak w garażu
Bez pomiaru to takie wróżenie z fusów.