Problemy z światłem i kierunkami

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
michvxjvn
Czyścioch
Motocykl: Yamaha XT 125 R 08 r.

Problemy z światłem i kierunkami

Post autor: michvxjvn »

Witam. Mam taki problem, mianowicie po odpalniu mojej xt 125 po zimie pojawił się problem z elektryką. Otóż reflektor bardzo słabo świeci, dopiero gdy nacisnę tylny hamulec zaczynają świecić normalnie i to samo dzieje się z kierunkami, dodam że wsadziłem nowe ako z wyświetlaczem i poziom naładowania wynosił 2/3 kreski. Myślicie że jak go naładuje prostownikiem do końca to światła zaczną świecić normalnie? Co do kierunków to w załączniku macie zdjęcie tajemniczej kostki która znajduje sie zaraz obok modułu pod siedzeniem i powiedzcie mi proszę co to jest. Przypuszczam że może to być uszkodzony przerywacz ale pewności nie mam.

Z góry dzieki za odpowiedzi, pozdro :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Michaels19
Po kostki w błocie
Motocykl: ttr 600

Re: Problemy z światłem i kierunkami

Post autor: Michaels19 »

było juz na forum opisywane poszukaj
Krzsiek
Po ośki w błocie
Motocykl: TT600R 5CH

Post autor: Krzsiek »

Oko to na oko. Zmierz woltomierzem co tam jest. Natomiast podczas pracy stan aku nie ma za bardzo nic do żarówki. Silnik zapewnia zasilanie. Efekt choinki może być jeśli np nie masz gdzieś masy w elektryce. Posprawdzaj kostki, rozlacz, zlacz tyle na początek.
slawto
Czyścioch
Motocykl: xt600

Post autor: slawto »

Krzsiek pisze:Oko to na oko. Zmierz woltomierzem co tam jest. Natomiast podczas pracy stan aku nie ma za bardzo nic do żarówki. Silnik zapewnia zasilanie. Efekt choinki może być jeśli np nie masz gdzieś masy w elektryce. Posprawdzaj kostki, rozlacz, zlacz tyle na początek.
dokladnie, na poczatek zaczalbym od sprawdzenia masy w lampach, poziom naladowania aku nie ma nic do swiecenia lamp na uruchomionym silniku
ODPOWIEDZ