Mierzenie odpowiednich wartości prądu xt600
- hondzior
- Po kostki w błocie
- Motocykl: yamaha xt600 2KF
Mierzenie odpowiednich wartości prądu xt600
Witam wszystkich i poszukuję osoby która powie mi gdzie i jak pomierzyć odpowiednie wartości prądu w yamaha xt600 2KF. Ponieważ już nie wiem co z nią jest. Wymieniony już gaznik. Z odpaleniem jest teraz zero kłopotów ale odpala bez ssania. Ale problemy są z obrotami ma czkawkę w dwóch zakresach pomiędzy 2900obr a 3000obr. a drugą 3900obr a 4000obr. no i dodaję gazu na biegu jałowym na maxa to obroty dochodzą do 5500 i też jak by dostawał czkawki. Wymieniłem już króćce, gaznik. Głowica zrobiona i nic bez zmian. Więc pomyślałem żeby elektrykę posprawdzać czy są odpowiednie wartości może tu leży przyczyna. Z góry dzięki za pomoc.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: TT 600 4gv 1994
Re: Mierzenie odpowiednich wartości prądu xt600
a wyregulowałeś gażnik, jaki kolor ma świeca, filtr powietrza czysty i czy iskra jest dobra lepiej sprawdzić to w pierwszej kolejności a potem babrać sie głębiej bo często wina leży w banale
- hondzior
- Po kostki w błocie
- Motocykl: yamaha xt600 2KF
Re: Mierzenie odpowiednich wartości prądu xt600
No na weekend wezmę się jeszcze raz za podstawy. Czyli wypiorę filtr powietrza, mam nową świecę no i jeszcze raz przejże ten gaźnik. Będę miał też drugą cewkę od kumpla to podmienię. No i może przełożę zestaw naprawczy ze starego gaźnika bo kupowałem. Jak to nie pomoże to chyba zwariuje. Tyle frajdy daje mi ta yamaha, ale te czkawki mnie dobijają.