Dymi i cyka w cylindrze
Dymi i cyka w cylindrze
Witam mam problem kupiłem okazyjnie w oryginale xt 600 3tb niestety bez papierów ale mniejsza problem jest taki ze stala 3 lata gość twierdzi że góra robiona całą kupiłem wyczyscilem filtry odpalilem i coś cyka w górze cylindra i makabryczne dymi jest tragedia przejechałem się po podwórku nic nie było widać problem jest identyczny jak na tym filmiku https://youtu.be/8iHjnjOenQU
Pierścienie poszły może był przegżany na dotarciu? Jakieś sugestie
Pierścienie poszły może był przegżany na dotarciu? Jakieś sugestie
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: GSXR1300
Re: Dymi i cyka w cylindrze
Czyżby kolejna ,,okazja"
No więc do tej okazji trzeba doliczyć remont góry...
Zacznij od weryfikacji głowicy tj stanu wałków, bierzni, luzów zaworowych jak i uszczelniaczy(czy są na swoim miejscu).
Ale znając życie to cylinder i tłok tez będzie wyświechtany...
Powodzenia!!!

No więc do tej okazji trzeba doliczyć remont góry...
Zacznij od weryfikacji głowicy tj stanu wałków, bierzni, luzów zaworowych jak i uszczelniaczy(czy są na swoim miejscu).
Ale znając życie to cylinder i tłok tez będzie wyświechtany...
Powodzenia!!!
Ładnie przykapca.Zupełnie jak moja Jawa
Co do cykania to możliwe że masz poluzowane nakrętki kolektora wydechowego,tak to wygląda na filmiku.Szczególnie ta z prawej strony silnika wygląda jak by nie była dokręcona.
Spróbuj dokręcić,o ile w ogóle są tam szpilki w sensie czy nie są urwane.Nie zapomnij dać smaru miedzianego,łatwiej będzie w przyszłości odkręcić
Sprawdź jeszcze te osłonki kolektora i wydechu.One też mogą wydawać taki dźwięk

Co do cykania to możliwe że masz poluzowane nakrętki kolektora wydechowego,tak to wygląda na filmiku.Szczególnie ta z prawej strony silnika wygląda jak by nie była dokręcona.
Spróbuj dokręcić,o ile w ogóle są tam szpilki w sensie czy nie są urwane.Nie zapomnij dać smaru miedzianego,łatwiej będzie w przyszłości odkręcić

Sprawdź jeszcze te osłonki kolektora i wydechu.One też mogą wydawać taki dźwięk

Wałek nie jest wytarty rozrząd był przestawiony łańcuch rozrzadu tak wyciągnięty ze napinacz już go nie napina tyle póki co zobaczyłem Jeszce będę sciagal cylinder
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: GSXR1300
Być może przyczynę cykania już znalazłeś 
Teraz szukaj przyczyny kopcenia...

Teraz szukaj przyczyny kopcenia...