Jak sprawdzic ładowanie w xt???
-
- Lubiący błoto
Jak sprawdzic ładowanie w xt???
Panowie pomożecie?????
kurde nie mogę dojść z elektryka jak sprawdzić czy mam ładowanie nie sztuka zamontować nowy akumulator bo jak nie będzie go lądować to go szybko zajadę a tego bym nie chciał
kurde nie mogę dojść z elektryka jak sprawdzić czy mam ładowanie nie sztuka zamontować nowy akumulator bo jak nie będzie go lądować to go szybko zajadę a tego bym nie chciał
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Re: Jak sprawdzic ładowanie w xt???
Najprościej - sprawdź napięcie na akumulatorze jak silnik będzie pracował. Powinno być ok. 14,4 V.
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Ja mierzyłem przed reglerem w granicach 18 na kazdej ( fazie ) i za reglerem w zaleznosci od obciązenia rózne ma wachanie od 13, ,7 z hakiem do 14.5 .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
- krzysiaczek180
- Czyścioch
jak silnik pracuje możesz odłączyć akumulator i jak nie zgaśnie to jest ok. a do tego jak zmierzysz napięcie i będzie powyżej12v to też będzie ok
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Powyżej 12V to pojęcie względne. 12,5V jak jest to jest bardzo nie dobrze, a to też powyżej 12.krzysiaczek180 pisze:jak silnik pracuje możesz odłączyć akumulator i jak nie zgaśnie to jest ok. a do tego jak zmierzysz napięcie i będzie powyżej12v to też będzie ok
Napięcie powinno się wahać od 13,7 do 14,4V, wtedy jest wszystko ok. Jakby było 12 z hakiem to by nie było ładowania i aku by padło momentalnie.
-
- Lubiący błoto
ja nie mam jak na razie wcale akumulatora i odpalam i jeżdżę normalniekrzysiaczek180 pisze:jak silnik pracuje możesz odłączyć akumulator i jak nie zgaśnie to jest ok. a do tego jak zmierzysz napięcie i będzie powyżej12v to też będzie ok