robcio1187 pisze:Soryy że tak zawracam tyłek ale chciałem się tylko upewnić czy wszystko jest ok , mam brata mechanika i on mi powiedział że mam przyspieszony zapłon.
Po to jest forum żeby pytać Ale w XT nie reguluje się zapłonu. Może u Ciebie słychać sprzęgiełko rozrusznika jak styka czasami, albo po prostu masz słabe aku i nie daje rady kręcić?
Dokładnie tak aku jet do wymiany no i po paru dniach krecił zbyt wolno i to może dlatego tak odbijał tłok ,ale jak podpiełem prostownik i poczekałem z 10 minut moto odpaliło od strzała
a u mnie wyglada to tak ze w wiekszosci moto chodzi na tej pierwszzej predkosci zaplonu, czasem jednak reaguje na przyspieszenie zaplonu czyli obiera inna wartosc w zapolonie i moto chodzi calkiem inaczej , ma znaczny przyplyw mocy. albo modul sie zchajcowal albo okablowanie do wymiany bo jak w wode wjade to mi dlawi . pozdrosyy
Z tym zapłonem jakby był przyspieszony niby to tak powinno być kolega z forum "magic" ładnie to opisał i pewnie masz gdzieś jakieś przebicie na okablowaniu po wjechaniu w wodę.