Planowanie głowicy

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
qpa
Po ośki w błocie

Re: Planowanie głowicy

Post autor: qpa »

najlepiej pomierzyć, jak po zdjęciu czapki zobaczysz wielki próg to pamiętaj że wossner kosztuje 600 pln :mrgreen:
Awatar użytkownika
lisek666
Po kostki w błocie
Motocykl: trx400ex sportrax

Post autor: lisek666 »

nie musi być koniecznie wossner może być T.K.R.J. niczym nie odbiega od oryginału może ten T.K.R.J. ma kilka kanałów smarujących więcej na górny sworzeń korby,budowa jest ta sama postawić oryginał i ten T.K.R.J. obok siebie to są identyczne.a kupiłem ze względu na to że brakło mi już monety na remont,i mechanor założył kilka tych T.K.R.J.i nikt nie narzekał więc też zaryzykowałem i jestem zadowolony.jedynie powiedział mi że kiedyś jak bede wymieniał tłoka to żebym zarzucił WEISCO.
pozdrawiam
tt600,trx400.KOMAR pędziwiatr;)
mlody11132
Po kostki w błocie

Post autor: mlody11132 »

ja planuje włozyc w zimie tłok wosnera wysokoprezny:):)ale razem z nim korbe nowa i sprzegło,zawory pewnie tez.tłok pomierzyc trzeba sczelinomierzem miedzy tłokiem a gładzia cylindra.w serwisówce sa tolerancje podane
xt 600 3tb
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Młody wosner w znikomy sposób podnosi 0,5 % kompresję no chyba ze zapodasz mu jakiś szeroki na tulejowanym cylindrze .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
ODPOWIEDZ