klekotanie góry

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
Awatar użytkownika
lisek666
Po kostki w błocie
Motocykl: trx400ex sportrax

Re: klekotanie góry

Post autor: lisek666 »

a być może łańcuszek rozrządu klekotać też tak miałem, zawory regulowałem,i dalej coś klekotało tylko ja miałem korbę tłok po wymianie to nie mógł klekotać coś z środka pieca,odkręć śrubę na deklu głowicy i będziesz widział od strony koła magnesowego i na zębatce rozrządu będziesz widział jak łańcuszek leży na tym kole. pozdrawiam
tt600,trx400.KOMAR pędziwiatr;)
mlody11132
Po kostki w błocie

Post autor: mlody11132 »

mi tez klekocze ale dopiero w zimie bede sie za to brał
xt 600 3tb
Awatar użytkownika
bzyku87
Lubiący błoto
Motocykl: YAMAHA TENERE

Post autor: bzyku87 »

Ostatnio z braku czasu nie było chwili dla moto dziś odkręciłem napinacz a tu się okazało że już na 17 ząbku więc dziś zamawiam i wymiana niema co z takim czymś latać;)
Odważni żyją krótko, ostrożni nie żyją wcale..
mlody11132
Po kostki w błocie

no masz racje wymieniaj odrazu ja mam dopiero na 10 zabku:P:P
xt 600 3tb
Awatar użytkownika
robcio1187
Po kostki w błocie
Motocykl: YAMAHA XT 600 E 3TB

Post autor: robcio1187 »

Panowie u mnie też klekocze coś u góry :D ale nie jest to głośny klekot zawory są ok ustawione a łańcuszek na 11 ząbku powiedzcie czy to łańcuszek może domagać się wymiany juz? no i czy nic się nie stanie jak bede jezdził tak aż do zimy ?
mlody11132
Po kostki w błocie

napinacz jest na 20zabków:) wiec jeszcze troszke masz.a klekota chyba kazdy xt z tego co czytam.
xt 600 3tb
Awatar użytkownika
terenowiecc
Administrator
Motocykl: LC4

Post autor: terenowiecc »

mlody11132 pisze:napinacz jest na 20zabków:) wiec jeszcze troszke masz.a klekota chyba kazdy xt z tego co czytam.
...na 17 ;)
Awatar użytkownika
lisek666
Po kostki w błocie
Motocykl: trx400ex sportrax

Post autor: lisek666 »

cześć powodów do klekotania może być kilka,może ci dekompresator pykać,któryś z zaworów może stukać,wałek rozrządu może stukać,lekki luz na sworzniu górnym korbowodu też może stukać,ale nie martw się tak jak młody napisał chyba prawie każda xt,tt klekocze ja dopiero robiłem piec i też coś leciutko klekota no ale obadałem wszystko i jest ok.ten typ chyba tak ma :P
tt600,trx400.KOMAR pędziwiatr;)
Awatar użytkownika
robcio1187
Po kostki w błocie
Motocykl: YAMAHA XT 600 E 3TB

Post autor: robcio1187 »

Dzięki za podpowiedzi ;) to jednak nie bedę teraz się tym zajmował przyjdzie zima to będzie sporo czasu na szukanie przyczyn i ich wyeliminowania :) pozdrosy !
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

lisek666 pisze:cześć powodów do klekotania może być kilka,może ci dekompresator pykać,któryś z zaworów może stukać,wałek rozrządu może stukać,lekki luz na sworzniu górnym korbowodu też może stukać,ale nie martw się tak jak młody napisał chyba prawie każda xt,tt klekocze ja dopiero robiłem piec i też coś leciutko klekota no ale obadałem wszystko i jest ok.ten typ chyba tak ma :P
- czasami jak odpalę to się zastanawiam czy nie umiera bo coś za cicho chodzi :lol: ale to pewnie końcówka powoduje hałas przy którym silnik cichnie ;) .Mój natomiast przy zbyt wolnych obrotach pojękuje :? i podejrzewam o to tylko dolne łożysko korby bo nie mam chyba innych spraw niewymienionych - (jest jeszcze opcja ze jeczy z troski o następne swoje chwile ) :lol:
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
ODPOWIEDZ