Ślizgacze łańcucha
-
- Po ośki w błocie
Re: Ślizgacze łańcucha
do ttr przód 120 pln a tył ponad 200
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha XT 600 3TB
Nom niestety drogie, ale cóż moto gotowe a tu jednej głupie części nie ma, aż wstyd...
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Pozwolę sobie odświeżyć temat.
Może ktoś opatentował jakiś zamiennik ślizgu do XT? Może pasuje jakiś jednoczęściowy ślizg od innego moto do XT?
Może ktoś opatentował jakiś zamiennik ślizgu do XT? Może pasuje jakiś jednoczęściowy ślizg od innego moto do XT?
- Magic
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600 E 1998
Maybe something like this?
click!
click!
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Problem z mocowaniem tego, raczej odpada. Wolałbym coś dedykowanego do moto, może idzie coś dobrać z innego enduraka?
- -N-O-W-Y-
- Lubiący błoto
- Motocykl: wcześniej DR600, obecnie XT600 91r
powracam do tematu,
rolki kupujecie (zamienniki-55zł alledrogo/ oryginały ??) czy orabiacie jakieś patenty? Jak węże o Jelcza jak było wcześniej w wypowiedzi?
I ktoś ma jakis patent na ten ślizg podlużny?
Myślę cobie, że mocowanie tego badziewia ma jeszcze ok, ale góra już ma ładne rowki...
Może zamocowac cos na to, żeby mocowanie było oryginał a część "ślizgowa" wymienna 
rolki kupujecie (zamienniki-55zł alledrogo/ oryginały ??) czy orabiacie jakieś patenty? Jak węże o Jelcza jak było wcześniej w wypowiedzi?
I ktoś ma jakis patent na ten ślizg podlużny?

Myślę cobie, że mocowanie tego badziewia ma jeszcze ok, ale góra już ma ładne rowki...

- blur
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT350 ETZ250 WSK175 Simson SR1 i SR2
Hey, właśnie jestem po regeneracji rolek łańcucha, ponieważ cena 110zł za komplet + przesyłka wydała mi się absurdalna postanowiłem zregenerować to we własnym zakresie, z rolek zostały tylko te plastiki gumy już nie było, mam w domu niezłą graciarnię znalazłem stary masywny wąż gumowy zbrojony płótnem, okazało się że jego średnica wewnętrzna pasuje idealnie na ścisk, obciąłem na wymiar przykręciłem i nareszcie cisza przy hamowaniu przodem
a przedtem było drrrrrrrrrr. Jak ktoś chce to mogę się tym wężem podzielić ale nie wysyłam bo nie mam czasu, tylko osobiście.

- -N-O-W-Y-
- Lubiący błoto
- Motocykl: wcześniej DR600, obecnie XT600 91r
BLUR, będę się brał za robienie u siebie ślizgaczy za kilka dni, jak nie znajde nic odpowiedniego to pozwolisz że zapytam czy masz w graciarni jeszcze kawałek tego węża? Jak co to podskoczę (z Siemianowic nie mam dalego)blur pisze:Hey, właśnie jestem po regeneracji rolek łańcucha, ponieważ cena 110zł za komplet + przesyłka wydała mi się absurdalna postanowiłem zregenerować to we własnym zakresie, z rolek zostały tylko te plastiki gumy już nie było, mam w domu niezłą graciarnię znalazłem stary masywny wąż gumowy zbrojony płótnem, okazało się że jego średnica wewnętrzna pasuje idealnie na ścisk, obciąłem na wymiar przykręciłem i nareszcie cisza przy hamowaniu przodema przedtem było drrrrrrrrrr. Jak ktoś chce to mogę się tym wężem podzielić ale nie wysyłam bo nie mam czasu, tylko osobiście.
- blur
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT350 ETZ250 WSK175 Simson SR1 i SR2
Mogłeś pisać na priv, zrobiłeś te rolki ?
-
- Czyścioch
- Motocykl: XT600e
jakie były u Ciebie objawy ze zwrociłes na to uwage ?