Hejka,
Wyciągnąłem z koła tą uszkodzoną szprychę i po mierzeniu od czubka który siedzi w piaście do ( u mnie miejsca ułamania ) początku gwintu jest 176 mm + ok 10 mm to gwint który wchodzi w nypel. ( podam dokładnie jak ściągnę oponę i wyjmę uszkodzony kawałek szprychy ) Na tą chwilę zamówiłem jedną szprychę z Allegro ( 11 zł ) o długości 185 mm i myślę że powinno grać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ma ktoś te dokładne wymiary tych szprych bo muszę coś zamówić brakuje mi 3 tych 185mm i jedna 189mm chyba takie wymiary, na allegro juz ten koles nie ma , koło 18 tt600r 1998r
Witam, jestem na etapie przebudowy ttr600 na sm, mam okazje kupić piastę od ttr z obręczą 17cali z tym, że bez szprych. Ma może ktoś wymiary oryginalnej szprychy do ttr, według mojej logiki to jakbym miał już te wymiary wystarczyłoby, żebym zmierzył długość jaką potrzebuje bo reszta wymiarów byłaby taka sama?
Zna ktoś dokładną długość szprych w tylnym kole w ttr, czy są dwa rodzaje czy więcej? Z tego co widzę w ttre jest Piasta inna, mnie interesuje ttr. Proszę o pomoc:-)
tt600r 98r tylne koło są 3 rodzaje(3 długości) jakie nie podam bo po jednej z każdego rodzaju wysłąłem do częstochowy i dorobili, zrobili trochę grubsze i trzeba trochę rozwiercać
zgadza sie rozwiercenie to nie problem sam to zrobisz tak samo jak rozpleść i zapleść koło jedynie trzeba sobie zapisać gdzie jakie szprychy idą, jedynie do wycentrowania dałem bo to już wyższa szkoła jazdy