Panowie jest problem -brak cisnienia oleju

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
Tecza
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 43f

Re: Panowie jest problem -brak cisnienia oleju

Post autor: Tecza »

Pawlo pisze:Moim zdaniem szukasz niepotrzebnie problemu. Miałem taką sytuację już 2 razy przy zwykłej wymianie oleju. Raz jak mi się w zimie zachciało wymieniać olej i świeży olej przypominał smalec, a drugi raz jak wymieniałem na takim chłodniejszym silniku. Dopóki olej nie spłynie i pompa go nie zassie to nie będzie obiegu. Nalej oleju bezpośrednio do silnika, nałatwiej będzie tak jak Gacek napisał, przez otwory do regulacji zaworów i po problemie ;)

Moze cos i w tym jest ,moze własnie za bardzo panikuje,dopiero zaczynam przygode z endurakami i zbieram doswiadczenie,wiesz miało byc wszystko ładnie a tu taka niespodzianka.jutro bede walczył mam nadzieje ze bedzie OK.
Tecza
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 43f

Re: Panowie jest problem -brak cisnienia oleju

Post autor: Tecza »

Dla świętego spokoju sprawdziłem wszystko tak jak pisałem wcześniej i wszystko ok i Zastosowałem wasze rady tzn,Zalewalem szyczykawka przez odpowietrzenie filtra,aż olej ładnie zaczął cieknac przy wlocie (tam gdzie wchodzi waz z zbiornika) później poszło przy zaworach ssących) i wszystko działa.moto pięknie chodzi,a juz była panika. :browar: za dobre rady
ODPOWIEDZ