Gacek, liczy się to, że chciałeś pomóc ... a nie wszyscy chcieli, nawet za pieniądze (małe ale jednak nie za free) Kropka!
Co do sposobu:
Podkładka1-XT-TT.png
Pierścień centrujący oczywiście kilka setek niższy niż shim, tak by tłoczysko zablokowało go a nie pierścień.
Przy okazji, a propos dzielenia się informacjami, dwie takowe:
1. Jeśli ktoś szuka nowego łożyska przegubowego do ucha amora, to na poniższym od lewej: to co zdemontowałem - japoński chyba oryginał cena nieznana, polski produkt kupiony w Albeco - 30zł, niemiecki produkt firmy Fluro ok. 50zł.
Łożyska przegubowe do amora TT.jpg
Chciałem być gospodarczym patriotą, tym bardziej, że polskie łożysko wygląda na mające większą nośność niż niemieckie no i cena. Efekt jest taki, że założyłem niemieckie a polskie reklamuję. Nie zmierzyłem dobrze polskiego przed montażem, założyłem i ...

, nie chce się ruszać

Wymontowałem, zmierzyłem jeszcze raz - średnica zew. +0,05mm do oryginału i niemieckiego ... Może mam pecha a może: dobre ... bo niemieckie a dobre bo z polskiego sadu ...

niech się dwa razy zastanowią co mówią ci, co chcą zarabiać tyle co Niemcy. Jak na całym świecie polskie produkty "technologiczne" będę uważane za jedne z jepszych, to będziemy zarabiali więcej od Niemców.
2. Jeśli ktoś chciałby zrobić sobie przyrząd do odpowietrzania, niech unika takich zaworów:
Zaworek1.jpg
Bardzo zgrabne, precyzyjne, wygodne w użyciu ale jednokierunkowe! i do takiego zastosowania bezużyteczne. Zastosowałem mini zaworki kulowe i nagle zamiast z trudem uzyskanego -0,25bar, pojawiło się -0,85bar. Niestety taka wiedza kosztuje i nerwów i pieniędzy. Wy macię ją free.
W razie pytań, służę pomocą.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.