xt 600 Rozrusznik - pytania
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Re: xt 600 Rozrusznik - pytania
Pomiń przekaźnik rozrusznika - daj plus bezpośrednio na rozrusznik lub wsadź gruby klucz/śrubokręt w przekaźnik by zewrzeć dwa grube styki jeśli jest taka możliwość w twoim przekaźniku. Sprawdź czy będzie lepiej kręcił. Tylko zwarcia do masy nie zrób 

-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Xt600 34l
sprawdż przewody-plus i masę-często masa jest przykręcona ale skorodowana,zaśniedziała i podobny objaw,raz miałem przypadek że regulator napięcia padnięty powodował taki sam objaw-brak mocy by rozrusznik pokręcił,wymieniłem akumulator a tu dalej lipa ,po odpaleniu na pych pomiar ładowania na akumulatorze a tam 18v ,nowy regulator i cacy,po temacie 

-
- Lubiący błoto
- Motocykl: xt 600
ja go próbowałem kręcić gablami z auta, plus bezpośrednio, jak rozrusznik trzymam stopą na ziemi i kręci z aku, to drugą stopą mogę zatrzymać rozrusznik drugą stopą, tak jak to mogłem zrobić przed naprawąPawlo pisze:Pomiń przekaźnik rozrusznika - daj plus bezpośrednio na rozrusznik lub wsadź gruby klucz/śrubokręt w przekaźnik by zewrzeć dwa grube styki jeśli jest taka możliwość w twoim przekaźniku. Sprawdź czy będzie lepiej kręcił. Tylko zwarcia do masy nie zrób
- blur
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT350 ETZ250 WSK175 Simson SR1 i SR2
No to raczej wirnik umarł.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: xt 600
a skąd dostać wirnik, jakiś pomysł , aczkolwiek nadal nie wiem jaką on by musiał miec moc aby obrucić bez dekompresatorablur pisze:No to raczej wirnik umarł.