Pamiętam ze jakieś 3 lata temu jak jeszcze istniało stare forum odwiedziłem tą niemiecką stronke ( nie dysponowałem wtedy niestety przegladarką która tłumaczy tekst wiec mogłem sobie tylko obrazki poogladac

) ale dzisiaj uzbrojony w taki sprzęt jestem pod wrażeniem

ilości materiału który się tam znajduje.Najbardziej mnie ucieszyło ze odnalazłem tam duża ilosć przeróbek które intuicyjnie odczuwałem ze są spaprane z deka w orginałach

.Co do pomiaru cisnienia mam mały zonk

( powiercic sróbke fi 5 wiertłem 2,5 mm mała masakra , poczekam do poniedziałku nie mam narzynki na 5 mm przegwintuje jakis kawałek starego przewodu olejowego i powinno sie udać .Drugi obieg to chyba tylko manometr podpiety pod układ z jakimś zaworem bo nie widzę tech mozliwosci wyciagania weza na 15 m w pionie

.
Trampek wielkie dzięki
szczególnie za ten link polecam wszystkim , ciekawa strona pełno ciekawych sprawdzonych patentów .
Mam takie pytanie jeszcze - czy ktoś ma lub spotkał się w swoim xt taką końcówkę na dolny wąż wychodzący z airboksa ? Pamiętam ze kiedyś coś takiego miałem u siebie był to jakby rodzaj zaworu który działał w jedna stronę .