Silikonem to mi kumpel zrobił poprzednio, i więcej tego napewno nie powtórze, nałożył chyba za dużo i silikon miałem w całym silniku Ale użyje tawotu wrazie co
Po dzisiejszym lataniu zauważyłem, że i u mnie sprzęgło nie wyrabia. Przy przeciągnięciu moto na wyższe obroty, wrzuceniu wyższego biegu i odkręceniu manetki moto wchodzi na obroty ale nie przyspiesza, dopiero po chwili zaczyna normalnie jechać. Myślałem, że sprzęgło jest źle wyregulowane, ale sprawdziłem i wszystko jest jak należy a więc teraz pytanie: Wymieniać tarcze i sprężyny czy tylko same sprężyny najpierw? Oczywiście jeszcze nie rozbierałem i nie wymiarowałem, ale u Maziego były podobne objawy i po rozebraniu okazało się, że tarcze trzymają wymiar z tym, że on wymienił i tarcze i sprężyny więc nie wiem czy wymiana samych sprężyn by pomogła.
Ja myśle ze przede wszystkim weryfikacja
ogledziny czty tarcze nie przypalone potem czy trzymają wymiary , to samo dla sprężyn jak sie mieszczą w tolerancji z manuala to po co wymieniać dla zasady ?
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Zaraz pójdę i obadam jak to sprzęgło pracuje i sprawdzę czy jest dobrze wyregulowane. Ale stwierdziłem, że jak będzie się ślizgać to zamawiam tarcze NHC + sprężyny EBC i wymieniam bo nie bardzo mam ochotę 10x rozbierać i składać.
EDIT:
Właśnie wróciłem z testów i sprzęgło pracuje ok, to ja już nie wiem o co chodzi.
nismo pisze:Nieraz przy bardzo rozgrzanym silniku sprzegło może się ślizgać...
- kwestia oliwy która uzywamy ma też duży wpływ na w/w parametry pracy sprzegła .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Witajcie.
Mam krótkie pytanie. Zbliża się u mnie nieuchronnie wymiana tarcz - śruba linki jest na maksa wykręcona przy silniku i prawie na maksa przy manetce. Jeszcze sprzęgło się nie ślizga, ale chcę to zsynchronizować z wymianą oleju. Tak więc czy jest w ogóle sens kupić o stówkę droższe tarcze EBC, aniżeli tańsze NHC? Zaznaczyć chcę, że nie oszczędzam XTeka i chcę to zrobić raz i dobrze. Tylko właśnie czy jest znacząca różnica w tych tarczach?