hi-tec twin 2 - za 99zł w przecenie. Więcej bym za niego nie dał. Mały, bardzo lekki, ale jednosezonowy, bo bardzo przewiewny. Będzie dobry na lato, bo można rozbić bez tropiku.terenowiecc pisze:Co to za namiot masz? Sam się zastanawiam nad kupnem czegoś podobnego bo większy często robi za zbędny balast.
Dzisiaj buszowałem w Dekatlonie ale nic ciekawego nie zwróciło mojej uwagi.
Rogal produkcji "Małyszek", mam je w ofercie - ok 500zł w detalu, ale cena forumowa nieco inneglina pisze:A mi możesz napisać trochę więcej o rogalu i narzędziówce na błotnik

Narzędziówka Canyon - 80zł. Ale błotnik trzeba wzmocnić, przynajmniej w teresie, bo przez czachę montaż jest dość daleki od lag, więc w offie błotnik lata jak cholera. U niektórych widziałem sporo sztywniejsze błotniki, tam pewnie byłoby ok, ten mój jakiś taki giętki.
Nie odpowiem Ci, bo nie rzeźbiłem w 3TB. W 3AJ główka jest nieco niższa niż w TTS, a w tych UPSach nie ma możliwości chwycenia lag w innych miejscach, niż fabrycznie (powiedzmy, że +/- 15mm), więc trzeba było dorobić sztycę i dodatkową tuleję dystansową. Błotnik montuje się tak jak w 3TB, z zegarami nie mam pojęcia, bo w 3AJ jest dodatkowy stelaż skręcony z ramą, więc nic nie musiałem zmieniać. Jest jedna forumowa przeróbka 3TB, ale tam zawias jest z jakiegoś kata (WP).slobodan pisze:ArturS, czy włożenie takiego zawieszenia od TT S/E do 3TB wymagałby dużo rzeźby?
Rozumiem, że trzeba by najlepiej wymieniać cały przód czyli półki, lagi, koło oraz zacisk hamulcowy.
Czy trzeba przetaczać sztycę? Jak wygląda sprawa mocowań przedniego błotnika oraz stelaża pod zegary?
Sory za taki ostrzał pytaniami, ale jak zobaczyłem twojąto ...