Trans.... adwenczer!
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Re: Trans.... adwenczer!
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Nasza garażowa zmoda po pierwszych próbach
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VgABeJfmDkg[/youtube]
Na razie na przedłużonym trampkowym amorku. WP z LC4 trzeba lekko przerobić, bo zbiorniczek się nie mieści.

Na razie na przedłużonym trampkowym amorku. WP z LC4 trzeba lekko przerobić, bo zbiorniczek się nie mieści.
-
- Administrator
ArturS pisze:Nasza garażowa zmoda po pierwszych próbach![]()
Gratki dla Thorgalla!
Tył porównując do mojego siedzi mega nisko, przez co lekki chopper wyszedł... albo takie mam tylko wrażenie.
Zaś przedni zawias wydaje się krótszy od XR'owego... ale to akurat plus, łatwiej będzie manewrować.
Ja musiałem ostro tył liftować, żeby motocykl był w poziomie.
Widzę, że niewiele zostało do zakończenia prac.
---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Rzeczywiście strasznie niski, jaka różnica w odległości gleba-siodło w porównaniu z oryginałem?
Tłumiczek jakiś fajny, ładnie gada
Tłumiczek jakiś fajny, ładnie gada

- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Nie robiliśmy jeszcze pomiarów. Jest na pewno dużo wyżej, bo wcześniej miałem obie stopy na ziemi, a teraz jest podobnie jak w tenerce. Tył do naciągnięcia - sprężyna jest na minimum, do tego jest na krótkiej przedłużce. Coś mi się jednak wydaje, że prześwit i tak będzie gorszy niż w 3AJ na standardowym zawiasie. No ale zawsze to kilka(naście) cm wyżej, a tego trampkowi brakowało. Przyznam też, że nie widzę tego kloca stawiać do pionu
Pierwsze wrażenia były "wcale nie taki ciężki", ale na drugi dzień przechyliłem na siebie i o mało nie wyrżnąłem. Środek ciężkości jeszcze wyżej niż był, wali się to masakrycznie. Tenerka przy nim wydaje się być lekka jak skuterek. No ale... zobaczymy jak to będzie jeździć. Z WP z tyłu powinien być miód 

- Wiki
- Po kostki w błocie
- Motocykl: xt 600 3tb 91' Sm
gsx-R 750 93' Sf
"Trans.... adwenczer!" czyli co jakiś choper ? bo nie zabardzo mogłem coś wygooglać a moto "remont" wygląda ciekawie ;p
tylko jeśli to miałby być choper czemu tak dziwnie chudo wyglądające opony .. bo coś tam nie gra z tym ;] lub hmm.. jeszcze błotnik itp
można by było dać ładną lampę przednią z jakimś kloszem - bo oryginalne te plastyki przednie .. są ble
Haha Artur
jaki komentator 
tylko jeśli to miałby być choper czemu tak dziwnie chudo wyglądające opony .. bo coś tam nie gra z tym ;] lub hmm.. jeszcze błotnik itp

Haha Artur

-
- Po ośki w błocie
Wiki pisze:"Trans.... adwenczer!" czyli co jakiś choper ? bo nie zabardzo mogłem coś wygooglać a moto "remont" wygląda ciekawie ;p
tylko jeśli to miałby być choper czemu tak dziwnie chudo wyglądające opony .. bo coś tam nie gra z tym ;] lub hmm.. jeszcze błotnik itpmożna by było dać ładną lampę przednią z jakimś kloszem - bo oryginalne te plastyki przednie .. są ble
![]()
Haha Arturjaki komentator
ty na serio?
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
QuadWiki pisze:"Trans.... adwenczer!" czyli co jakiś choper ?

-
- Administrator
Chopper pełną gębą.... a tak na poważnie to można powiedzieć, że chopper jeśli mamy na myśli sposób budowania motocykli zaraz po II Wojnie Światowej na bazie militarnych WL'ek.Wiki pisze:"Trans.... adwenczer!" czyli co jakiś choper ? bo nie zabardzo mogłem coś wygooglać a moto "remont" wygląda ciekawie ;p
:
Ja też wyrzucam wszystko co zbędne

Bo wyglądem to żaden z niego chopper

---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi
-
- Administrator
Informacje z placu boju:
1. tulejki dystansujące przednie koło robią się u tokarza... może dzisiaj odbiorę.
2. ogniw do łańcucha RK 525 XSO nie idzie dostać w PL, masakra - cały zestaw napędowy wędruje na allegro a ja muszę kupić drugi (mimo, że ten który jest to praktycznie nówka)
3. zamówiłem materiał na osłonę silnika i boczki do baku
4. nadal nie mam przedniej lampy i owiewki
5. nadal nie mam dystansu do mocowania zacisku...

1. tulejki dystansujące przednie koło robią się u tokarza... może dzisiaj odbiorę.
2. ogniw do łańcucha RK 525 XSO nie idzie dostać w PL, masakra - cały zestaw napędowy wędruje na allegro a ja muszę kupić drugi (mimo, że ten który jest to praktycznie nówka)
3. zamówiłem materiał na osłonę silnika i boczki do baku
4. nadal nie mam przedniej lampy i owiewki
5. nadal nie mam dystansu do mocowania zacisku...

---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi