Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT

Wszystko o tym motocyklu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
Kontakt:

Re: Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT

Post autor: ArturS »

Samochód zużywa ok 1.2-1.5l/h, czyli co najmniej 200ml/10min. W motocyklu niewiele mniej, a w każdym razie dość szybko to schodzi ;)
Awatar użytkownika
-N-O-W-Y-
Lubiący błoto
Motocykl: wcześniej DR600, obecnie XT600 91r

Post autor: -N-O-W-Y- »

chłopaki szybkie pytanie- co wozicie przy sobie? mam na myśli sprzęt, narzędzia, dętki albo łatki, pompki, zapasowe klamki sprzęgła, sznurek, drut, młotek :bananaevil: itp... nie proszę o opisy osprzętu na wyprawę do mongoli, ale raczej na normalne wypady- co macie przy sobie.
Awatar użytkownika
przemek7912
Lubiący błoto
Motocykl: TT 600 E Begarda

Post autor: przemek7912 »

naładowany telefon komórkowy z aktywną kartą SIM.chociaż ostatnio jak się zakopałem to była krew pot i łzy i myslę wozić pas z grzechotką
JAWKA SIEDLCE
Po kostki w błocie
Motocykl: xt600

Post autor: JAWKA SIEDLCE »

wedle zasady co ciepłe drutem co zimne sznurkiem a w sytuacji krytycznej są takie opaski na rękę z zaplatanego sznurka po rozwinięciu 2m do 200kg udźwigu i po problemie :lol:
Tecza
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 43f

Post autor: Tecza »

JAWKA SIEDLCE pisze:wedle zasady co ciepłe drutem co zimne sznurkiem a w sytuacji krytycznej są takie opaski na rękę z zaplatanego sznurka po rozwinięciu 2m do 200kg udźwigu i po problemie :lol:
wow jakie to opaski masz jakiś link
Awatar użytkownika
-N-O-W-Y-
Lubiący błoto

spodziewałem się opisu wyposażenia narzędziówki (klucze i jakie itp) a nie serio sznurków i drutu, ale ok :biggrin:
sam jak się raz zakopałem w marasie (błocie) to musiał do mnie kumpel z łopatą przyjechać bo nie było opcji wyjechać- wyjątkowo wredne błoto na zalanym polu, które wciągało wszystko co tam wpadło... myślałem potem wozić jakąś saperkę ale jakoś nie weszła w skład motocykla :niewiem: a co jak się trafi kapeć :?: :panika:
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Najlepszą opcją moim zdaniem jest dobry kompan podczas jazdy :) co do kapcia to już dożo zależy od przypadku łapiąc delikatną dziurkę można bez ściągania koła wydłubać dętkę i zakleić jakimś rowerowym zestawem , można wtrysnąć takie coś w płynie , ew można też spróbowac na kapciu dojechać :roll:
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Awatar użytkownika
Kula
Po ośki w błocie
Motocykl: XR 400R

Post autor: Kula »

Jak masz trzymaki do opon to możesz śmiało jeździć na kapciu, sprawdzone nie raz :D Zresztą i bez tego się da, po prostu trzeba mieć na stanie w domu zapasową dętkę, fakt, że gorzej się jeździ na kapciu z przodu ale wolniej do domu da się dojechać zawsze.

Ja od kiedy Pamiętam nie woziłem ze sobą niczego.

Ale najlepszą opcją jest tak jak Gacek napisał, kompan do jazdy.
Motorynka -> Simson S51 -> Suzuki Dr 125 SE -> Honda Varadero 125 -> Pełnoletnia Yamaha XT 600 -> XR 400R
Awatar użytkownika
-N-O-W-Y-
Lubiący błoto

tyle widziałem postów o narzędziówkach, łyżkach do opon, a teraz się okazuje, że wszyscy na kapciach do chaty wracają :niewiem: Panowie, co wozicie przy d...pach na wyjazdy (w koło komina i dalsze) :?: powiem, że słabo widzę wracanie z trudnego terenu na kapciu, po płaskim to jeszcze da radę. Racja GACEK- najlepiej jechać z kimś, ale nie zawsze jest z kim :niewiem:
szpadyzor45
Po kostki w błocie
Motocykl: XT600 2KF

Post autor: szpadyzor45 »

Wokół komina też przeważnie wracam na kapciu, chyba że daleko to wiadomo troche szkoda męczyć opone i fele. Kolega po glebie połamał lagi, koło (zostało może z 10 szprych), kiere i wracał tak z 8 km :gleba:
ODPOWIEDZ