TT600R 2001r.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Xt 600
Re: TT600R 2001r.
Czy kolega nie chciałby odsprzedać czachy od XT? Moja jest podcięta i chętnie podmieniłbym ją na całą:)
- stożunio
- Po kostki w błocie
- Motocykl: TT600R 2001r.
Powiem tak,nie zauważyłem żeby duży bak w przypadku TTR pogarszał chłodzenie. Bak jest raczej powiększony na boki i w górę, więc nie zasłania cylindra bardziej niż oryginał.Tygrys pisze:Nie Masz problemów z chłodzeniem z duzym bakiem wszak tenerki miały chlodnice XT kierownice powietrza.
Druga sprawa, że latem silnik zawsze mocno się grzeje. Mam zainstalowany termometr pod deklem pokrywy zaworów ssących i przy normalnej jeździe na trasie jest około 120C.
Napisz na PW z jakąś propozycją ceny. Czacha nie jest moja, ale przekażę koledze ofertę i się odezwę.asd pisze:Czy kolega nie chciałby odsprzedać czachy od XT? Moja jest podcięta i chętnie podmieniłbym ją na całą:)
- stożunio
- Po kostki w błocie
viewtopic.php?t=7038
Kontynuuję temat stuków w silniku i remontu góry. Niestety, ale przez ponad pół roku nie zrobiłem prawie nic w kierunku przywrócenia motocykla do użytku. W lipcu urodziła mi się córeczka i wolny czas mam baaardzo ograniczony.
Lista zakupów

Przy składaniu głowicy pojawił się fakap - nie mogę znaleźć zabezpieczeń zaworów (pestki, kamienie - różnie to nazywają). Albo zapomniałem ich odebrać z warsztatu który robił mi głowicę, albo gdzieś je zgubiłem. Po 6 miesiącach aż mi głupio dzwonić do warsztatu o nie zapytać.
Czy ktoś miałby na sprzedaż komplet takich zabezpieczeń? Ewentualnie czy muszę kupić oryginały Yamahy czy występują w handlu jakieś uniwersalne tańsze zamienniki?
Kontynuuję temat stuków w silniku i remontu góry. Niestety, ale przez ponad pół roku nie zrobiłem prawie nic w kierunku przywrócenia motocykla do użytku. W lipcu urodziła mi się córeczka i wolny czas mam baaardzo ograniczony.
Lista zakupów
- tłok TKRJ 3-ci nadwymiar (+0,75) + szlif (Motortech Świętochłowice)
- szlif gniazd zaworowych (Prause Katowice)
- zestaw uszczelek top-end (Winderosa)
- uszczelka pompy oleju
- uszczelka dekla sprzęgła
- kosz sprzęgłowy duży (używka)
- pompa oleju (używka)
- nowa świeca
- oleje+filtry na docieranie

Przy składaniu głowicy pojawił się fakap - nie mogę znaleźć zabezpieczeń zaworów (pestki, kamienie - różnie to nazywają). Albo zapomniałem ich odebrać z warsztatu który robił mi głowicę, albo gdzieś je zgubiłem. Po 6 miesiącach aż mi głupio dzwonić do warsztatu o nie zapytać.
Czy ktoś miałby na sprzedaż komplet takich zabezpieczeń? Ewentualnie czy muszę kupić oryginały Yamahy czy występują w handlu jakieś uniwersalne tańsze zamienniki?
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Nr części 1J7-12118-00, na yama-sklep.pl są po 8 zeta, jak się załapiesz jeszcze na rabat tyle % ile lat ma twoja Yamaha to nie wychodzi tragicznie

- Tygrys
- Po kostki w błocie
- Motocykl: Był tt600 s 4GV jest xr600
Cześć -,gratulacje z powodu narodzin Córki . Przy składaniu dekla sprzęgła obowiązkowo Wymień simering przez który idzie oliwa na wał.
- stożunio
- Po kostki w błocie
No dobra Panowie, tłok wymieniony a motor poskręcany do kupy. Pali i jeździ. Teraz dajcie znać jak to docierać. Kupiłem chyba ze 4 filtry, 6 litrów jakiegoś najtańszego oleju 20W50 i Valvo SynPower 10W50 jako docelowy.
Jak docierać?
Co ile wymieniać olej?
Jak docierać?
Co ile wymieniać olej?
-
- Czyścioch
- Motocykl: XTZ 660
Ja po remoncie, korba, skrzynia, tłok, szlif cylinder zawory,prowadnice, na czesciach z ASO,olej wymienialem po 100 km ( duzo brokatu w filtrze) 400 km sladowy brokat we filtrze, 1000 km ( filtr czysty) .
Teraz piewsza i druga wymiane zrobilbym wczesniej
Obecnie 1500 km po remoncie i nie ma problemow, szumow, itp ale to troche malo km na ocene.
Teraz piewsza i druga wymiane zrobilbym wczesniej
Obecnie 1500 km po remoncie i nie ma problemow, szumow, itp ale to troche malo km na ocene.
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Poczytaj o docieraniu wg Motomana, czyli na ostro, ja bym teraz tak docierał bez zastanowienia. U nas na forum też znajdziesz kilka tematów odnośnie docierania, poszukaj.