wymiana uszczelniaczy przedniego zawiesznia
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: yamaha tt 600 r
Re: wymiana uszczelniaczy przedniego zawiesznia
Tak naprawdę to złożyłem to bez tej sprężynki.Czekałem tu na forum dość długo na schemat ale nikt mi nie był w stanie pomóc więc złożyłem to po swojemu.Ludzie na tym forum mówią że ja nie mam zawiechy od tt600r nic z tego nie rozumiem.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha TT 600 E 4GV
Odświeżam tamat 
Uszczelniacze lag do TT 600 E w jakich cenach dostanę? Za komplet uszczelniaczy + kapturków przeciwpyłowych wychodzi około 100 zł na dwie lagi. Dużo to mało? Ktoś na forum ma w rozsądnej cenie nowe?
Ten zwykły uszczelniacz dostanę w sklepach z uszczelnieniami technicznymi? Może ktoś coś wie o Wrocławiu, może Pawlo coś wie? Zut? Sped na Krakowskiej?
Ten przeciwpyłowy trudniej dostać?

Uszczelniacze lag do TT 600 E w jakich cenach dostanę? Za komplet uszczelniaczy + kapturków przeciwpyłowych wychodzi około 100 zł na dwie lagi. Dużo to mało? Ktoś na forum ma w rozsądnej cenie nowe?
Ten zwykły uszczelniacz dostanę w sklepach z uszczelnieniami technicznymi? Może ktoś coś wie o Wrocławiu, może Pawlo coś wie? Zut? Sped na Krakowskiej?

- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Komplet w dobrej kasie dostaniesz w Motofazie w Radwanicach 

-
- Lubiący błoto
Dzięki, jutro zapytam tam 

-
- Administrator
Spytaj u forumowego Kolegi: ArturSArchi pisze:Dzięki, jutro zapytam tam
---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi
-
- Czyścioch
- Motocykl: TT 600 E
Witam dzis przyszły mi lagi do mojej tt 600e i zabrałem sie za wymiane uszczelniaczy. Pytanie moje brzmi nastepujaco. Jak zdemontować z rur mocowanie przedniego kola? Drugie panie to do czego słuzy ta śrubka na dole lag tam gdzie jest imbus jest tez srubka na plastik śrubokręt. I trzecie pytanie na gorze lag przy ,,korku'' sa dwie śrubki na plastki śrubokret do czego one służa? Zawieszenie odwrócone ups down ?
-
- Czyścioch
bo jeśli starym uszczelniaczem mam wbic stary to potem go nie wyjme jak nie zdejme mocowania przedniego kola z lag 
Jescze raz panowie bo juz mi sie pomieszało wszystko.
Popuszczam górne śruby lag
Wyjmuje lagi z półek
Masa ciala dociskam lagi do ziemi i odkręcam imbus na dole zeby sie nie obracał
Wyjmuje zabezpieczenie miedzy uszczelniaczami
Rozbieram lagi.
I Odwrotnie czyli:
Zakladam uszczalniacze tylko jak dobrze wbic nowy olejowy uszczelniacz?
Przypuśćmy ze już to zrobiłem i dalej jak ?
Wkładam sprężynę do lagi lekko skręcam gore zakładam do moto skręcam gore do oporu a jak dobrze skręcić dół?

Jescze raz panowie bo juz mi sie pomieszało wszystko.
Popuszczam górne śruby lag
Wyjmuje lagi z półek
Masa ciala dociskam lagi do ziemi i odkręcam imbus na dole zeby sie nie obracał
Wyjmuje zabezpieczenie miedzy uszczelniaczami
Rozbieram lagi.
I Odwrotnie czyli:
Zakladam uszczalniacze tylko jak dobrze wbic nowy olejowy uszczelniacz?
Przypuśćmy ze już to zrobiłem i dalej jak ?
Wkładam sprężynę do lagi lekko skręcam gore zakładam do moto skręcam gore do oporu a jak dobrze skręcić dół?
-
- Lubiący błoto
Śrubki na górze, przy korku, na płaski śrubokręt służą do odpowietrzenia układu. Czasami warto to zrobić, tylko kręć powoli i czekaj aż przestanie syczeć, bo jak szybko odkręcisz to ciśnienie może wyrzucić tę śrubkę i potem będziesz musiał jej szukać.
Ten na dole w imbusowej główce to ustawienie odbicia amora. Ustawiasz jak szybko ma amor wrócić do ustawienia początkowego. Dokładne ilości obrotów są w serwisówce z YZ 250 (nawet w tym wątku o tym pisano jeżeli dobrze pamiętam)
Ten na dole w imbusowej główce to ustawienie odbicia amora. Ustawiasz jak szybko ma amor wrócić do ustawienia początkowego. Dokładne ilości obrotów są w serwisówce z YZ 250 (nawet w tym wątku o tym pisano jeżeli dobrze pamiętam)
-
- Czyścioch
dzieki wielkie juz to ogarnąłem. Ale mam znowu problem z panewkami. Sa bardzo wytarte lataja po całej rurce od lag. NA allegro znalazłem pare kompletów naprawczych nie pisze tam zadnego do TT 600 E wersia z odwróconym zawieszeniem. Moze wiecie gdzie takowe panewki mozna kupic?
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: tt6
Musisz szukać od YZ