Reanimacja sprzęgła czy warto
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha xt 600 E 3TB
Reanimacja sprzęgła czy warto
Mam pytnie, już od jakiegoś czasu {jakieś 50km} zauważyłem że lekko sprzęgło "ciągnie" zaraz po zmianie biegu. Nie wiem jaki olej jest wlany{też może to powodować podobno}, bo dopiero co kupiłem moto i mam zamiar zmienić,może będzie lepiej.Ale czy ktoś wymieniał tylko same sprężyny, bo koszt całego sprzęgła to troszke drogi interes.Wiem że musze zaglądnąć i sprawdzić, ale może jakieś porady.Dodam że moto ma teraz 35 tyś przebiegu raczej prawdziwy , jest luz ustawiony na klamce tak jak powinno być.
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: DR650SE
Re: Reanimacja sprzęgła czy warto
musisz rozebrac i pomierzyc tarcze,bo moze byc ze siadly akurat sprezyny,jak chwilowo jestes bez kasy to rozbiesz ,przetrzej papierem sciernym delikatnie tarcze i zaloz mocniejsze sprezyny lub podluz podkladki pod stare na jakis czas starczy chyba ze juz tarcze maja dosc
DR800
-
- Po kostki w błocie
sposób z papierem sprawdzony nie na długo ale na jakis czas jest ok.moim zdaniem nie warto samych sprezyn zmieniac lepiej kupic kaplet tzn tarcze cierne i sprezyny. watpie ze bierne bedziesz miał przegrzane.wiet tak czy inaczej rozebrac musisz:)
xt 600 3tb
-
- Lubiący błoto
Ok , mam ze 10 różnych manuali ale nigdzie nie ma podane minimalnej grubości tarcz itp. Może ktoś poratuje i podeśle.magda.broy@gmail.com
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
-
- Lubiący błoto
Więc rozebrałem sprzęgło tarcze maja 3 mm. alle inne pytanie może mi ktoś dokładnie napisać-narysowac jak te tarcze maja być pokolei, bo z obrazków jestem już "głupi" a wydaje mi się że miałem żle poskładane.Na przykład od strony korbowodu.....i gdzie ma być ten pierscień , bo ja go miałem na trzeciej tarczy od środka silnika.
-
- Po kostki w błocie
pierscien miałęs dobrze. tarcze na przemian zaczynajac od ciernej.
xt 600 3tb
-
- Lubiący błoto
No właśnie chyba żle. Jeśli dobrze widze to ta tarcza cierna mniejsza ze sprężynka ma być druga od strony korby i ostatnia ale już bez sprężyny.Może ktoś już to rozkminił i doradzi.