Problemy z odpalaniem - odpala i gaśnie

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
kucyk
Lubiący błoto
Motocykl: yamaha tt 600 94

Re: Yamaha xt 600 ,2001r.pali gaśnie i już nie odpala POMOCY

Post autor: kucyk »

Grzesiekxt najpierw próba regulacji, ustaw jak koledzy piszą i ma być. Nie masz pojęcia ile ja sie namęczyłem z poprawnym ustawieniem gaźnika (ze 2 dni sie bawiłem) zanim poprawnie sie udało. Teraz jest git pali ze ssaniem dopuki sie nie zagrzeje nie pojedziesz zamula go i co najważniejsze nie wali już na czarno jak wcześniej w koncu jestem zadowolony.
Jednym słowem musisz próbować. Mała rada przykręcaj komore pływakową na dwie śrubki :D zawsze to dwie mniej do ponownego odkręcenia. Działaj
:tt600:
Motocykl jest Bogiem, prędkość nałogiem, guma to zabawa a teren to podstawa...
grzesiekxt
Czyścioch
Motocykl: Yamaha xt 600

Post autor: grzesiekxt »

Witam wszystkich , robiłem z gaźnikiem , wyczysciłem dosłownie wszystko idealnie , i wyregulowałem , moto chodzi normalnie , nawet powiem że dobrze , ale problem strzelania w gaźniku na niskich obrotach dalej nie znikną ... ; ( już nie wiem co z tym zorbić ... Może zmierzyć kompresje w silniku ? ( jaka ma być kompresja ? ) , a może kupić zestaw naprawczy gaźnika ? Prosze o odpowiedzi . ; (
kucyk
Lubiący błoto
Motocykl: yamaha tt 600 94

Post autor: kucyk »

A śruba od skałdu mieszanki??? Zostawiłeś ją na 2,5 obrotu czy modziłeś coś jeszcze. 2.5 jest to bazowe ustawienie do późniejszych regulacji. Jeśli tak jest to nagrzej dobrze piec i próbuj wykręcać. Tylko pamiętaj początkowe ustawienie żeby można było do niego w razie czego powrócić.
:tt600:
Motocykl jest Bogiem, prędkość nałogiem, guma to zabawa a teren to podstawa...
grzesiekxt
Czyścioch
Motocykl: Yamaha xt 600

Re: Problemy z odpalaniem - odpala i gaśnie

Post autor: grzesiekxt »

Próbowałem nią kręcić ale jeszcze dzisiaj nad tym posiędzę ;))
ODPOWIEDZ