Prosba o pomoc brak iskry !!!

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
coligen
Czyścioch
Motocykl: YAMAHA XT 600

Prosba o pomoc brak iskry !!!

Post autor: coligen »

Witam właśnie jestem w trakcie remontu xt600 silnik mechanicznie porobiony od a do z została mi tylko elektryka na której słabo sie znam potrzebował bym jakiś dokładny schemat kabelkowni miedzy modułem a cewkami zapłonowymi poprzedni właściciel podłączył wszystko na wsuwki i ni ciula nie wiem jak to było. Dodam jeszcze ze kable sa podłączane na krótko (bez aku) Był bym wdzięczny za jakieś fotki
dzekson
Po kostki w błocie
Motocykl: XT600E '99 / XL650V '00

Re: Prosba o pomoc brak iskry !!!

Post autor: dzekson »

a zadał sobie Kolega trudu aby poszukać schemat? Było o tym już kilka razy.
Co to za "cewki zapłonowe" i te "wsuwki" ?
Zabrzmiało tajemniczo...

coligen pisze:Witam właśnie jestem w trakcie remontu xt600 silnik mechanicznie porobiony od a do z została mi tylko elektryka na której słabo sie znam potrzebował bym jakiś dokładny schemat kabelkowni miedzy modułem a cewkami zapłonowymi poprzedni właściciel podłączył wszystko na wsuwki i ni ciula nie wiem jak to było. Dodam jeszcze ze kable sa podłączane na krótko (bez aku) Był bym wdzięczny za jakieś fotki
coligen
Czyścioch

Jasne ze szukałem schematów ale ja z nich niewiele kminie. Chodzi mi o podłaczenie kabelków miedzy ta brazowym pudełkiem (CDI)a (cewkami) pod magnetem. z tego co wiem to tam powinny byc kostki ale poprzedni włascicieil troche napieszał i podłonczyl na zwykłe wsówki a mi sie to wszystko porozłanczało i niciula nie ma iskierki
Adampio
Lubiący błoto

Post autor: Adampio »

@coligen: MSZ jasnowidzow tutaj nie ma. Musisz zlozyc cuzamen do kupy instalacje i do tego sluża schematy. Bez fotek tego co chcesz polaczyc sie nie obejdzie. Albo wizyta u elektryka :)
dzekson
Po kostki w błocie
Motocykl: XT600E '99 / XL650V '00

Post autor: dzekson »

proponuję oddać sprawę do fachowca od elektryki
przy Twojej wiedzy, a raczej jej braku, narobisz więcej bałaganu w instalacji niż jest teraz
Nie będę wyjaśniał dlaczego i proszę nie obraź się na mój ton wypowiedzi,,,
coligen pisze:Jasne ze szukałem schematów ale ja z nich niewiele kminie. Chodzi mi o podłaczenie kabelków miedzy ta brazowym pudełkiem a (cewkami) pod magnetem. z tego co wiem to tam powinny byc kostki ale poprzedni włascicieil troche napieszał i podłonczyl na zwykłe wsówki a mi sie to wszystko porozłanczało i niciula nie ma iskierki
coligen
Czyścioch

Moze i macie racje koledzy, trzeba to oddac w rece elektryka, mam schemat instalacji z której niewiele kumam a do tego co 10 cm kable zmieniaja swój kolor. ktos narobił niezłej popeliny i teraz trzeba to wyprostowac
ODPOWIEDZ