Oznaczenie na bagnecie.

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
fryzjer

Oznaczenie na bagnecie.

Post autor: fryzjer »

Hej,Wiecie co może oznaczać takie oznaczenie na bagnecie.Oznaczenie to 34L.pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Magic
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 600 E 1998

Re: Oznaczenie na bagnecie.

Post autor: Magic »

wersja XT;)
fryzjer

Czyli oznaczenie modelu.Kombinowałem,że to oznaczenie ilości oleju.Tzn.3,4 litra.Ale coś mi się nie zgadzało.Według serwisówki do mojego moto,wchodzi 2.0; 2.1; 2.4 litra oleju.Czyli rozumiem,że bagnet mam od innego modelu.
Awatar użytkownika
Maro
Lubiący błoto
Motocykl: Yamaha XT600 2KF

Post autor: Maro »

Też mam taki bagnet z identycznym oznaczeniem 8-)
Jest nas dwóch, czyli powinien być OK
Ja przy ostatniej wymianie oleju poczekałem jak zassał ze zbiornika, później dolałem prawie do max'a i weszło ok 2,7 L :?
Yamaha XT600 2KF
fryzjer

Hej Maro.Z tym bagnetem,to myślałem,że jak jest od innego modelu,to błędnie "interpretuję" poziom oleju.Ale,jak masz tak samo to ok.Co,do ilości oleju to jeśli masz 2KF to zapodaję ci skan serwisówki od modelu 2KF.Tam,są podane zupełnie inne ilości oleju.Po kolei od najmniejszej ilości: wymiana bez filtra oleju;;;;wymiana z filtrem oleju;;;;Wymiana oleju po generalnym remoncie.Zapodaję ci też skan z serwisówki CLYMERA(XT600/TT600,83r.-89r.).W jednej i drugiej serwisówce,ilości oleju "pokrywają się".Sprostujcie mnie,jeśli się mylę.
Awatar użytkownika
Maro
Lubiący błoto
Motocykl: Yamaha XT600 2KF

Post autor: Maro »

Też patrzałem do serwisówki przy wymianie oleju. Wlałem pod poziom max i weszło dużo więcej, oczywiście z wymianą filtra. Wczoraj trochę polatałem i przy sprawdzeniu stanu było OK. Jak będziesz wymieniał olej daj znać ile weszło :) Bo poziom oleju sprawdzamy na rozgrzanym silniku, moto w pozycji pionowej i nie wkręcając bagnetu?
Yamaha XT600 2KF
ODPOWIEDZ