Wydech xt600

Wszystko o tym motocyklu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Brroda
Lubiący błoto
Motocykl: XR400

Wydech xt600

Post autor: Brroda »

Witam! Mam problem z wydechem w xt600, Mianowicie : chce wyjac ta wkladke wyciszajaca z wydechu . Wykrecilem ta srubke z tylu i nic, wkrecalem w imadli i nie chce wyjsc za nic, albo takie zapieczone albo cos zle robie. jak sie tego pozbyc zeby glosniej chodzila??? ( chodzi mi o wywalenie tego db killera) nie jest to jakos przyspawane od srodka??? w poprzednim xt mialem to wyjete. Nie wiem co zrobic. Z gory dzieki za dorady, pozdro!
Awatar użytkownika
terenowiecc
Administrator
Motocykl: LC4

Re: Wydech xt600

Post autor: terenowiecc »

Pewnie to cholerstwo jest tak zasyfione, że wyjść nie chce.
Jak kupiłem Sebringa Enduro 2 do siebie to z dbkillerem dzień czasu walczyłem żeby go wyrwać bo był wieki nieruszany a, że źle go złapać bo nie ma za co to wyjęcie go stanowiło nie lada problem.
W oryginalnym tłumiku bym tego nie ruszał bo dźwięk po wyjęciu tego elementu jest jak dla mnie kiepski. Lepiej poszukać jakiegoś fajniejszego komina, czasami po taniości można trafić na allegrusie ;)
Hanys
Lubiący błoto
Motocykl: KX 250 2T

Post autor: Hanys »

W moim XT tez ten dbkiller byl chyba nie ruszany od dawna ale troche WD i udalo sie wyciagnac. Dzwiek bez porownania na pewno juz go nie zalozysz z powrotem :)
GSXF 400 > GSXR 750 > Z1000 > XT600E SM > KX250 2T
http://bikepics.com/members/hanys/
Awatar użytkownika
Brroda
Lubiący błoto

Wiem jak chodzi bez tej wkladki, mialem juz kiedys xt600 bez tego tylko ze jak kupilem to nie bylo i nie mialem problemu z wyjeciem. Musze sie za to zabrac. POZDRO!
mirecki
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 600 3TB '94

Post autor: mirecki »

Jakby Ci po wyjęciu dB kilera ciągle było za cicho to zerknij na mój post w dziale kupię ;)
Awatar użytkownika
Brroda
Lubiący błoto

mirecki mozesz podeslac linka bo nie moge skukac. z gory podziekowal :-)
dzekson
Po kostki w błocie
Motocykl: XT600E '99 / XL650V '00

Post autor: dzekson »

Brroda pisze:mirecki mozesz podeslac linka bo nie moge skukac. z gory podziekowal :-)
viewtopic.php?f=15&t=2013
Awatar użytkownika
KAJOW
Lubiący błoto
Motocykl: XT 600 Z Ténéré 3AJ

Post autor: KAJOW »

jest coś takiego jak szczypce Morse'a
Obrazek
łapiesz za koniec, zamykasz i lekko młoteczkiem pukając w szczypce wywalasz...
mirecki
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 600 3TB '94

Post autor: mirecki »

dzekson dzięki za wyręczenie. Jeśli mors nie pomoże, a ma naprawdę dużą siłę ścisku to polecam przewiercić końcówkę prostopadle do wylotu na końcu, wsadzić jaką solidną śróbę i zadziałać ściągaczem bezwładnościowym. Genialnie proste i skuteczne urządzenie działające jak młotek bijący na zewnątrz. Można wykonać samemu przy odrobinie warsztatu lub kupić. Ja używam do wyciągania półosi z mostów i nie ma na niego bata. Aha tylko mocowanie do wyciąganego elementu nie może mieć luzów bo tylko sklepiesz koniec wydechu. ;)
fryzjer

Post autor: fryzjer »

Hej.nie wiem czy sobie poradziłeś?
Ja jak wyciągałem DB-kilera(też wieki nie wymontowywany),pryskałem z dzień czasu WD,a następnie o ile pamiętam,na drugi dzień walnąłem kilka razy o podłogę tłumikiem.Oczywiście,tą stroną od DB-kilera.Bezwładność i środek penetrujący zrobił swoje.A poza tym,posłuchałem moto bez tego DB,i stwierdziłem,że dużo fajniej pracuje silnik,z kompletnym wydechem.Bez -DB-kilera,silnik jak dla mnie pracuje "bezpłciowo".
ODPOWIEDZ