Wydech xt600
- Brroda
- Lubiący błoto
- Motocykl: XR400
Wydech xt600
Witam! Mam problem z wydechem w xt600, Mianowicie : chce wyjac ta wkladke wyciszajaca z wydechu . Wykrecilem ta srubke z tylu i nic, wkrecalem w imadli i nie chce wyjsc za nic, albo takie zapieczone albo cos zle robie. jak sie tego pozbyc zeby glosniej chodzila??? ( chodzi mi o wywalenie tego db killera) nie jest to jakos przyspawane od srodka??? w poprzednim xt mialem to wyjete. Nie wiem co zrobic. Z gory dzieki za dorady, pozdro!
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Re: Wydech xt600
Pewnie to cholerstwo jest tak zasyfione, że wyjść nie chce.
Jak kupiłem Sebringa Enduro 2 do siebie to z dbkillerem dzień czasu walczyłem żeby go wyrwać bo był wieki nieruszany a, że źle go złapać bo nie ma za co to wyjęcie go stanowiło nie lada problem.
W oryginalnym tłumiku bym tego nie ruszał bo dźwięk po wyjęciu tego elementu jest jak dla mnie kiepski. Lepiej poszukać jakiegoś fajniejszego komina, czasami po taniości można trafić na allegrusie
Jak kupiłem Sebringa Enduro 2 do siebie to z dbkillerem dzień czasu walczyłem żeby go wyrwać bo był wieki nieruszany a, że źle go złapać bo nie ma za co to wyjęcie go stanowiło nie lada problem.
W oryginalnym tłumiku bym tego nie ruszał bo dźwięk po wyjęciu tego elementu jest jak dla mnie kiepski. Lepiej poszukać jakiegoś fajniejszego komina, czasami po taniości można trafić na allegrusie

-
- Lubiący błoto
- Motocykl: KX 250 2T
W moim XT tez ten dbkiller byl chyba nie ruszany od dawna ale troche WD i udalo sie wyciagnac. Dzwiek bez porownania na pewno juz go nie zalozysz z powrotem 

GSXF 400 > GSXR 750 > Z1000 > XT600E SM > KX250 2T
http://bikepics.com/members/hanys/
http://bikepics.com/members/hanys/
- Brroda
- Lubiący błoto
Wiem jak chodzi bez tej wkladki, mialem juz kiedys xt600 bez tego tylko ze jak kupilem to nie bylo i nie mialem problemu z wyjeciem. Musze sie za to zabrac. POZDRO!
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600 3TB '94
Jakby Ci po wyjęciu dB kilera ciągle było za cicho to zerknij na mój post w dziale kupię 

- Brroda
- Lubiący błoto
mirecki mozesz podeslac linka bo nie moge skukac. z gory podziekowal 

-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600E '99 / XL650V '00
viewtopic.php?f=15&t=2013Brroda pisze:mirecki mozesz podeslac linka bo nie moge skukac. z gory podziekowal
- KAJOW
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600 Z Ténéré 3AJ
jest coś takiego jak szczypce Morse'a

łapiesz za koniec, zamykasz i lekko młoteczkiem pukając w szczypce wywalasz...

łapiesz za koniec, zamykasz i lekko młoteczkiem pukając w szczypce wywalasz...
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600 3TB '94
dzekson dzięki za wyręczenie. Jeśli mors nie pomoże, a ma naprawdę dużą siłę ścisku to polecam przewiercić końcówkę prostopadle do wylotu na końcu, wsadzić jaką solidną śróbę i zadziałać ściągaczem bezwładnościowym. Genialnie proste i skuteczne urządzenie działające jak młotek bijący na zewnątrz. Można wykonać samemu przy odrobinie warsztatu lub kupić. Ja używam do wyciągania półosi z mostów i nie ma na niego bata. Aha tylko mocowanie do wyciąganego elementu nie może mieć luzów bo tylko sklepiesz koniec wydechu. 

Hej.nie wiem czy sobie poradziłeś?
Ja jak wyciągałem DB-kilera(też wieki nie wymontowywany),pryskałem z dzień czasu WD,a następnie o ile pamiętam,na drugi dzień walnąłem kilka razy o podłogę tłumikiem.Oczywiście,tą stroną od DB-kilera.Bezwładność i środek penetrujący zrobił swoje.A poza tym,posłuchałem moto bez tego DB,i stwierdziłem,że dużo fajniej pracuje silnik,z kompletnym wydechem.Bez -DB-kilera,silnik jak dla mnie pracuje "bezpłciowo".
Ja jak wyciągałem DB-kilera(też wieki nie wymontowywany),pryskałem z dzień czasu WD,a następnie o ile pamiętam,na drugi dzień walnąłem kilka razy o podłogę tłumikiem.Oczywiście,tą stroną od DB-kilera.Bezwładność i środek penetrujący zrobił swoje.A poza tym,posłuchałem moto bez tego DB,i stwierdziłem,że dużo fajniej pracuje silnik,z kompletnym wydechem.Bez -DB-kilera,silnik jak dla mnie pracuje "bezpłciowo".