Tłok TKRJ - identyfikacja
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600 3TB '94
Tłok TKRJ - identyfikacja
Witam.
Zakładam nowy temat bo gnębi mnie pewna sprawa. Zakupiłem tłok tkrj rozmiar 95.50. Przyszedł w miarę szybko ale:
- Na spodzie ma napis Made in Japan po jednej i IKYP po drugiej stronie
- na bokach koło sworznia nie ma odlanej takiej kratki jak widać na zdjęciach z aukcji tylko goły odlew, poza tym wygląda dość podobnie
- pudełko jest podobne do innych ale nie ma znaku TKRJ
- pierścienie są w kartoniku białym a nie w kolorowym z nazwą firmy
Więc rodzi mi się w głowie pytanie: Czy to jest TKRJ czy może kupiłem coś innego? Proszę o możliwie szybką odpowiedź, bo jakby co to zareklamuję i odeśle. Link do aukcji na której kupowałem:http://moto.allegro.pl/tlok-komplet-xt- ... 99579.html
Dzięki i pozdrawiam.
Zakładam nowy temat bo gnębi mnie pewna sprawa. Zakupiłem tłok tkrj rozmiar 95.50. Przyszedł w miarę szybko ale:
- Na spodzie ma napis Made in Japan po jednej i IKYP po drugiej stronie
- na bokach koło sworznia nie ma odlanej takiej kratki jak widać na zdjęciach z aukcji tylko goły odlew, poza tym wygląda dość podobnie
- pudełko jest podobne do innych ale nie ma znaku TKRJ
- pierścienie są w kartoniku białym a nie w kolorowym z nazwą firmy
Więc rodzi mi się w głowie pytanie: Czy to jest TKRJ czy może kupiłem coś innego? Proszę o możliwie szybką odpowiedź, bo jakby co to zareklamuję i odeśle. Link do aukcji na której kupowałem:http://moto.allegro.pl/tlok-komplet-xt- ... 99579.html
Dzięki i pozdrawiam.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Re: Tłok TKRJ - identyfikacja
Tłok porównaj sobie z oryginałem, wyglądają właściwie tak samo https://picasaweb.google.com/1034218078 ... 6032490978
U mnie pierścienie były niebieskim pudełku, ale zawsze coś się może zmienić (kryzys) i może już trzaskają w białych?

U mnie pierścienie były niebieskim pudełku, ale zawsze coś się może zmienić (kryzys) i może już trzaskają w białych?
-
- Po kostki w błocie
Hm mój wygląda tak jak Twój tzn nie ma tej kratki nadlanej w miejscu po bokach gdzie jest nioobrobiony odlew, a widziałem na innych fotkach że te tłoki takie mają. Dzięki za odzew uspokoiłeś mnie nieco. Myślałem tylko że powinno na nim pisać TKRJ a nie jakieś inne szlaczki. A tak przy okazji: pierścienie idą w kolejności ten z błyszczącym rantem napisem do góry, cały czarny obojętnie jak i olejowy składany oboętnie jak? Dobrze myślę? A zamki ustawić mniej więcej co 120stopni ale w jakimś konkretnym położeniu czy wsio ryba?
-
- Administrator
Co do kolejności pierścieni dobrze myślisz, na górę chromowany chromem do góry.mirecki pisze:Hm mój wygląda tak jak Twój tzn nie ma tej kratki nadlanej w miejscu po bokach gdzie jest nioobrobiony odlew, a widziałem na innych fotkach że te tłoki takie mają. Dzięki za odzew uspokoiłeś mnie nieco. Myślałem tylko że powinno na nim pisać TKRJ a nie jakieś inne szlaczki. A tak przy okazji: pierścienie idą w kolejności ten z błyszczącym rantem napisem do góry, cały czarny obojętnie jak i olejowy składany oboętnie jak? Dobrze myślę? A zamki ustawić mniej więcej co 120stopni ale w jakimś konkretnym położeniu czy wsio ryba?
Rozstaw tak jak piszesz, nieważne położenie.
---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi
-
- Po kostki w błocie
Chromem do góry? Ale mój ma tylko chromowany rant i z jednej strony napis 50 (chyba nadwymiar) i literkę R (R jak co? Rear -tył?). Podejrzewam, że tym napisem do góry. W samochodowych jakie widziałem zawsze był napis TOP, a w dwusuwach asymetryczny zamek z kołkiem w tłoku.
-
- Po ośki w błocie
Napisami do góry, chromowany pierwszy od góry, olejowe co 120 stopni zamki i tak żeby zamki nie pokrywały sie z zamkami pierścieni uszczelniających.
-
- Po kostki w błocie
O dzięki qpa o tym olejowym bym nie pomyślał żeby też zamki przestawiać. W ogóle dzięki panowie za rozjaśnienie tematu.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Kontakt:
Na chwilę w ręce wpadł mi nowy tłok.

Więcej: https://picasaweb.google.com/1025794089 ... q1356j0OE5#
Więcej: https://picasaweb.google.com/1025794089 ... q1356j0OE5#
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
To chyba tłoczek, który jedzie do mnie

- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Kontakt:
Zgadza się. Kurier właśnie zabrał paczuszkęterenowiecc pisze:To chyba tłoczek, który jedzie do mnie![]()