Zablokowana skrzynia w Tenere

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
TENERE87
Czyścioch

Zablokowana skrzynia w Tenere

Post autor: TENERE87 »

Witam, chciałem zapytać czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z czymś takim jak zablokowana skrzynia biegów w Tenere?? Czy da się coś z tym zrobić bez wyciągania silnika z moto. Dodam że problem pojawił się przy pierwszym odpaleniu moto z letargu zimowego, mianowicie wsiadam na moto, silnik odpalił normalnie wbijam jedynkę ruszam, wbijam dwójkę i kiedy chciałem zredukować bieg niżej dźwignia zmiany biegów już nie opadła i tak już zostało mi moto na drugim biegu. Teraz moto stoi w garażu i nie wiem co robić, wyciągać silnik i rozebrać czy może jest inny sposób usunięcia usterki?? Może ktoś się z czymś takim spotkał, Pomocy Panowie i z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc/rady w tej sprawie :) Pozdrawiam!!
Awatar użytkownika
Paskal
Po kostki w błocie

Re: Zablokowana skrzynia w Tenere

Post autor: Paskal »

nie opadła do 1 lub luzu a 3 da rade wbic ?
jak nie posmarujesz to nie pojedziesz
TENERE87
Czyścioch

Post autor: TENERE87 »

W ogóle nic się nie da zrobić, ani zejść niżej ani wyżej, moto zostało na drugim biegu. Próbowałem coś zrobić jak silnik pracował i jak nie pracuje reakcja jest taka sama :x
Awatar użytkownika
kozioł
Czyścioch

Post autor: kozioł »

hmm no to nie ciekawe nie spodkałem sie zeby ktos tak miał lipa jak trzeba rozpoławiac silnik
ODPOWIEDZ