Gaznik YDLS

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
Awatar użytkownika
bartxt
Po kostki w błocie

Re: Gaznik YDLS

Post autor: bartxt »

Szanowny kolego mentorze DZEKSON O wielka skarbnico nieogarnionej technicznej wiedzy. Myśle że marnujesz się w naszej gromadzie, niektórych mało technicznych osobników.
Może właściwym kierunkiem było by założenie uniwersytetu Yamahy XT a siebie mianowanie w roli "Rektora" :funkynana: Wtedy każdemu z forumowiczów jako swoim słuchaczom oczywiście- móglbys prawić prelekcje i wykłady
Tym czasem jeśli chcesz pomóc... To po prostu to zrób :goodjob: i daruj sobie wycieczki osobistotechniczne pod moim adresem, bo tak naprawdę mnie nie znasz

Bo tak jak napisał kol.Gacek. Poznać osobę po jaj odpowiedziach... A ja już Cie poznałem :fuckyou:
Yamaha XT600 3TB/91r
Rear: MITAS stoneking cross (kocha)
Front: METZELER karoo 2 (kocha)
dzekson
Po kostki w błocie
Motocykl: XT600E '99 / XL650V '00

Post autor: dzekson »

Dziękuję za uznanie mojej wiedzy :bananaevil: choć wiem, że to ironia z Twojej strony.

Sam jednak przyznasz szczerze, że zakładając ten temat nie do końca byłeś "poczytalny"
Bo o gaźniku YDIS było już pisane, a Ty walisz hasło "YDLS" i ktoś pomyśli, że Yamaha ma taki
patent w XT600. Rozumiem, że źle odczytałeś skrót z obudowy gaźnika, no ale gdybyś sobie zadał
wcześniej nieco trudu, to na forum szybko odszukałbyś właściwe wyjaśnienie bo to już :bylo:

Po drugie - widzę że umiesz pisać po polsku poprawnie i logicznie, to tym bardziej nie rozumiem tego
wprowadzającego kilka osób w zakłopotanie terminu "kwadracik" no i przy okazji wychodzi na to, że masz
jednak PODSTAWOWE braki wiedzy o gaźnikach w ogóle, a to mnie nieco pobudziło do być może za ostrego
sformułowania odpowiedzi. Sory.
No ale dajmy już temu spokój.
bartxt pisze:...bo tak naprawdę mnie nie znasz
Bo tak jak napisał kol.Gacek. Poznać osobę po jaj odpowiedziach... A ja już Cie poznałem :fuckyou:
Pozostawię to bez komentarza, bo widzę że zniżasz się do poziomu rynsztokowego.
A czy po wypowiedziach nie poznajemy człowieka?
Awatar użytkownika
bartxt
Po kostki w błocie

Post autor: bartxt »

ok. dajmy temu spokój i nie licytujmy się :browar:

za młodu przerabiałem kilka gażników typu weber ,solex, pierburg i system (k-jetronik :panika: )
oj potrafiły człowieka zemeczyc :klnie: Ale zawsze jakoś dobrnołem do celu.Wiec rozumiesz dlaczego sie tak zaindorzyłem :evil:
Gdy wczoraj rozebrałem te gazniczeki z xt to bylem troszke w szoku." iloscią dysz."
Byl naprawde brudny. Wszytko dokładnie przeczysciłem i przedmuchałem wynieniłem zaworek i uszczelki.
lekko pdniosłem poziom paliwa tak 0,5mn. gazniki zsynchronizowałem tak że jak w mechcnicznym jak podniose na maxa przepustnice to w podciśnienowym ustawia sie idealnie w poziomie "wzcesniej przekrecala się aż za mocno"
Tak chyba ma być no nie?
a przy okazji co to za membramka z boku gaznika mechanicznego w okolicach dzwigni ssania (czemu to służy??)
I skąd bierze gażnik podcisnieniowy ciśnienie do pracy jak węzyk z ta końcówka jest pod siedzeniem???

Pozdro
Yamaha XT600 3TB/91r
Rear: MITAS stoneking cross (kocha)
Front: METZELER karoo 2 (kocha)
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Można zapytać o poziom rynsztoka w tej dyskusji ? mam jakieś niezbyt jasne odczucia :P . odnośnie tej formy dzekson do mnie pijesz ? :) .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Awatar użytkownika
Magic
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 600 E 1998

Post autor: Magic »

bartxt pisze: a przy okazji co to za membramka z boku gaznika mechanicznego w okolicach dzwigni ssania (czemu to służy??)
I skąd bierze gażnik podcisnieniowy ciśnienie do pracy jak węzyk z ta końcówka jest pod siedzeniem???
1. Zawor Air-Cut
2.Ciąg silnika, wytwarzane jest podcisnienie. Im bardziej otwarty jest "motylek" tym szerzej uchyla sie przepustnica.
ODPOWIEDZ