Prawidłowe ustawienie sprzęgła w xt600

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
Awatar użytkownika
robcio1187
Po kostki w błocie
Motocykl: YAMAHA XT 600 E 3TB

Re: Prawidłowe ustawienie sprzęgła w xt600

Post autor: robcio1187 »

pytnie czy po zlozeniu sprzegla i skreceniu sprezyn klamka sprzegla powinna byc napieta? nie wiem cos mi sie wydaje ze to nie tylko sprzeglo poszlo :niewiem: :(
Awatar użytkownika
robcio1187
Po kostki w błocie
Motocykl: YAMAHA XT 600 E 3TB

Post autor: robcio1187 »

Panowie temat opanowany moto jezdzi jak trzeba :funkynana: Dzieki za pomoc MISIEKLE
okazalo sie ze mialem wczesniej zle zlozone sprzeglo przekladki byly pozamieniane ... ale dobrze ze wszystko gra weekend coraz blizej :mrgreen:
Awatar użytkownika
zwierzak1994
Lubiący błoto
Motocykl: XT 600 Supermoto
Kontakt:

Post autor: zwierzak1994 »

Wszystko okej, jesteśmy w temacie sprzęgła, jakby ktoś mógł podać dokładne wymiary sprężyn sprzęgła do poszczególnych modeli bo podobno różnią się długością. Także mile widziane długości spreżyn, w szczególności do 3TB Bo na takiej śmigam, a chyba czeka mnie wymiana... : (
Lewa w góre ! Zwierzak.
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
Kontakt:

Post autor: ArturS »

zwierzak1994 pisze:Wszystko okej, jesteśmy w temacie sprzęgła, jakby ktoś mógł podać dokładne wymiary sprężyn sprzęgła do poszczególnych modeli bo podobno różnią się długością. Także mile widziane długości spreżyn, w szczególności do 3TB Bo na takiej śmigam, a chyba czeka mnie wymiana... : (
Zobacz do katalogu larssona http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... bid=111653 Sprężyny pasują do masy modeli. XT600 jest o jedną sprężynę mniej, niż w zestawie. Ja taki kupiłem przed wyjazdem na Bałkany, bo z praktyki wiem, że jak sprzęgło padnie, to przekładki i tarcze są z reguły jeszcze ok, a jedynie sprężyny dają ciała. W tym roku będę więc wymieniał na wszelki wypadek, przy okazji oględzin.
Awatar użytkownika
zwierzak1994
Lubiący błoto
Motocykl: XT 600 Supermoto
Kontakt:

Post autor: zwierzak1994 »

ArturS pisze:
zwierzak1994 pisze:Wszystko okej, jesteśmy w temacie sprzęgła, jakby ktoś mógł podać dokładne wymiary sprężyn sprzęgła do poszczególnych modeli bo podobno różnią się długością. Także mile widziane długości spreżyn, w szczególności do 3TB Bo na takiej śmigam, a chyba czeka mnie wymiana... : (
Zobacz do katalogu larssona http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... bid=111653 Sprężyny pasują do masy modeli. XT600 jest o jedną sprężynę mniej, niż w zestawie. Ja taki kupiłem przed wyjazdem na Bałkany, bo z praktyki wiem, że jak sprzęgło padnie, to przekładki i tarcze są z reguły jeszcze ok, a jedynie sprężyny dają ciała. W tym roku będę więc wymieniał na wszelki wypadek, przy okazji oględzin.
Aktualnie u siebie jeszcze tego nie rozebrałem, ale obstawiam akurat na sprężynki, wiadomo że to się szybko "kończy" a może akurat bede miał szczęscie i tarczki będą okej, to zaoszczędze trochę pieniążków na paliwo :mrgreen:
Pozdrawiam, Lewa.
Lewa w góre ! Zwierzak.
ODPOWIEDZ