[Regulacja gaźnika] Pali bez ssania- normalne???
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: nie mam motocykla...
Re: [Regulacja gaźnika] Pali bez ssania- normalne???
W wątku nie znalazłem, w którym miejscu serwisówki (nr strony) jest opisana regulacja gaźnika? Czy można liczyć na podpowiedź jak najłatwiej wyjąć gaźnik w TTR?
Regulację już znalazłem, ale podpowiedzi jak wyjąć gaźniki cały czas mile widziane.
Regulację już znalazłem, ale podpowiedzi jak wyjąć gaźniki cały czas mile widziane.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT600 3TB
-
- Czyścioch
- Motocykl: Yamaha Tt 600 S Belgarda
witam, dołączam się do tematu z gaźnikiem. Mam Yamahe tt 600s i problem polegał na tym, że moto na niskich potrafiło strzelić w krócce, zgasnąć ale w większości chodziło dobrze. Na średnich i wysokich dobrze się zbierał
Świeca jest nowa, wydech wybebeszony totalnie przez poprzedniego właściciela. Nie mam nakładki na filtr( nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, chociaż z nakładką mniejsza średnica zasysanego powietrza na airboxie). Zawory wyregulowane, gdy ściągnąłem kolektor w środku jest białego koloru, czyli za mało paliwa dostawał. Wiec zabrałem się za czyszczenie i sprawdzanie podzespołów gaźnika, O dziwo wszystko jest w dobrym stanie, co od razu polepszyło mój nastrój
Hahaha.
Teraz pytanie moje, co reguluje się śrubami 1,2 bo mam swoje poglądy ale wole posłuchać rad osób które mają pewność
nie mogę wyjąć elementu 3 żeby przeczyścić sitko? , bo ledwo co przedmuchałem dojście którędy podaje się paliwo.
pozdrawiam

Teraz pytanie moje, co reguluje się śrubami 1,2 bo mam swoje poglądy ale wole posłuchać rad osób które mają pewność

nie mogę wyjąć elementu 3 żeby przeczyścić sitko? , bo ledwo co przedmuchałem dojście którędy podaje się paliwo.
pozdrawiam

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600 2KF
Regulację masz jedynie w punkcie 2. Sitko pod zaworkiem często siedzi dosyć mocno bo jest na oringu. Trzeba mocno szarpnąć - uważaj na kombinerki żebyś nie zgniótł ścianek - wcześniej dobierz coś o takiej średnicy i wsadź delikatnie w środek.
-
- Czyścioch
- Motocykl: Yamaha Tt 600 S Belgarda
Kolor świecy mam biały, zawory wydechowe i gniazdo całe jest białe, kolektory wydechowe w środku tak samo, czyli za mało paliwa. Wyczyściłem cały gaźnik, poziom paliwa na sucho pływaki były na 24mm, ustawiłem teraz 25mm z hakiem. I jak to zrobić, jak ustawia się zaworki iglicowe ? i do czego są śruby na podcisnieniowym na samym dole( jak wykręci sie śrubę 12mm, mam to zakrecone na maksa) i dodatkowo koło pływaków też znajduje sie śruba i jest skrecona na maxa, obok śruby do skladu mieszanki na wolnych ?
Mam nadzieje ze nie namieszałem i wiadomo o co mi chodzi
Mam nadzieje ze nie namieszałem i wiadomo o co mi chodzi

- mlody
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600K 3TB '91
Te wkrecone na maxa to pewnie dysze.
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600 2KF
Napisałem Ci, że regulację masz tylko na jednej śrubce czyli na zaznaczonym numerze 2. Poziom paliwa w komorze pływakowej ustawia się tylko i wyłącznie metodą "na wężyk". Z reszta ludzie zacznijcie czytać posty na forum bo ile razy można powielać te same pytania. Masz na pierwszej stronie jak krowie na rowie opisane

-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha tt 600 59x
WITAM ja tez musze sie podpiac do tematu,mam tak jak u dwoch kolegow.tj na zimnym silniku nierowne obroty i gasnie.nie strzela i nie kopci.odpalam 2 raz to samo.za 3 i 4 razem podgazowa zalapie rowne obroty nagrzewa sie zwalniam ssanie i pieknie pracuje.co mu jest? 

-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha tt 600 59x
jedno wazne pytanie dotyczace wszystkich kolegow tutaj w tym temacie bo nikt na to uwagi nie zwraca....czy nieszczelna pokrywa zaworowa moze dawac jakies zaburzenia w pracy silnika????pewnie tak...prosze o szybkie odpowiedzi:P POZDRAWIAM WSZYSTKICH W TRUDACH 

- glina
- Po ośki w błocie
- Motocykl: była : TT600E 1998
jest : DRZ400E 2002 - Lokalizacja: Bolesławiec
Na zimnym silniku na pełnym ssaniu tak masz ?Yogy999 pisze:WITAM ja tez musze sie podpiac do tematu,mam tak jak u dwoch kolegow.tj na zimnym silniku nierowne obroty i gasnie.nie strzela i nie kopci.odpalam 2 raz to samo.za 3 i 4 razem podgazowa zalapie rowne obroty nagrzewa sie zwalniam ssanie i pieknie pracuje.co mu jest?