Kolor świecy zapłonowej

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Re: Kolor świecy zapłonowej

Post autor: Pawlo »

seboo pisze:- czy to, że moje moto na zimno odpala bez problemu dopiero po mocnym przechyleniu, a tym samym przelaniu gaźnika jest objawem za niskiego poziomu paliwa? (na ciepło pali już bez żadnych magicznych sztuczek)
Być może, ja bym przyjrzał się gniazdu zaworka iglicowego, może syfu masz kupę.
Odnośnie drugiego - śrubą nie ustawiasz składu mieszanki, a jej ilość. Była o tym spora dyskusja swego czasu na forum. I na skład ona nie ma wpływu ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
seboo
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 600E

Post autor: seboo »

Dzięki! Rozbierałem cały gaźnik i czyściłem, ale z tym gniazdem zaworka możesz mieć rację, bo zaworka nie mogłem wytargać, więc dałem spokój, a tam może być kiepsko.
Yamaha XT 600E 3TB '95
Suzuki GSF 1250SA '08
szpadyzor45
Po kostki w błocie
Motocykl: XT600 2KF

Post autor: szpadyzor45 »

U kumpla w TTR250 też męczyliśmy się, żeby ten zaworek wyciągnąć i nie dało rady. Poprostu przedmuchaliśmy od dołu i syf wystrzelił, że oko by wybiło ;]
Awatar użytkownika
Magic
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 600 E 1998

Post autor: Magic »

Gniezdo wyciąga się szczypcami. Niestety nie da się tego zrobić nie uszkadzając wewnętrznej ścianki. Dlatego w zestawach naprawczych jest zawór wraz z gniazdem.
Awatar użytkownika
seboo
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 600E

Post autor: seboo »

Magic pisze:Gniezdo wyciąga się szczypcami. Niestety nie da się tego zrobić nie uszkadzając wewnętrznej ścianki. Dlatego w zestawach naprawczych jest zawór wraz z gniazdem.
Trochę kicha, że już nie da się po tej operacji użyć oryginalnego gniazda, bo w jakimś temacie czytałem, że te z zestawów naprawczych to tak średnio pasują.
Yamaha XT 600E 3TB '95
Suzuki GSF 1250SA '08
Awatar użytkownika
Magic
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 600 E 1998

Post autor: Magic »

Ja użyłem Tourmax'a i akurat gniazdo z iglicą jest identyczne, to reszta raczej kicha. Zamiast pierścieni uszczelniających dają oringi :niewiem:
ODPOWIEDZ